A fél világ félreértette Daisy Ridleyt: nem köszön el örökre a Star Warstól

Az utolsó Jedik első verziója 3 órás lett, Snoke erősebb, mint a Császár és Vader. Csillagok háborúja-hírcsokor.

Jövő héten végre mozikba kerül az idei év legjobban várt filmje, Az utolsó Jedik – naná, hogy nem múlhat el egyetlen nap sem a Csillagok háborújával kapcsolatos hírek, pletykák és érdekességek nélkül. Ezekből gyűjtöttünk most össze az elmúlt napok termését.

  • Egy hete a fél világ megírta (köztük a Port.hu is): Daisy Ridley nem vállal több Star Wars-filmet a IX. epizód után. A színésznő most a ComicBooknak adott videóinterjújában pontosított: nem egészen ezt mondta, rosszul idézett tőle a teljes világsajtó. Eredetileg ugyanis azt mondta, egyelőre csak a 7-8-9. részre szerződött le a Lucasfilmmel és a Disney-vel, az új trilógiában nem lesz benne. Ez azonban nem jelenti automatikusan azt, hogy soha többé nem akar Star Wars-filmben szerepelni. Számára a Star Wars IX lezár egy korszakot, de egyelőre fogalma sincs, mi lesz utána Rey karakterével. (via Geektyrant)
  • Andy Serkis azzal dicsekedett el nemrég egy interjújában, hogy az új Star Wars-trilógia titokzatos gonosztevője, Snoke fővezér sokkal táposabb Erő-használó, mint az Uralkodó és a Darth Vader együtt véve. Az egyelőre csak hologramon látott Snoke a sztár szerint a Csillagok háborúja-filmek eddigi legerősebb olyan karaktere, aki a Sötét Oldalt választotta – és most már az is biztos, hogy Sonke-nak semmi köze a Sith-ekhez, ő és az Első Rend teljesen más utat jár, mint a korábbi gonoszok. Serkis azt is meglebegtette, hogy nagyon titokzatos dolgok derülnek majd ki Snoke-ról Az utolsó Jedikben, többek között az, hogy miből van az Első Rendnek sokkal nagyobb erőforrása emberekből és kütyükből, mint korábban a Galaktikus Birodalomnak. (via Movieweb)
  • Az már eddig is világos volt, hogy Az utolsó Jedik lesz a legjosszabb Star Wars-film a maga 153 percével (az eddigi csúcstartó egyébként a 140 perces A Sith-ek bosszúja volt). Most viszont maga a rendező, Rian Johnson nyilatkozta azt, hogy a film legelső összevágott verziója még ennél is hosszabb, több, mint 180 perces volt! Ezt a játékidőt persze valószínűleg egy Star Wars-rajongó sem bánta volna, a stábnak viszont ki kellett vágnia több ütős jelenetet is. Rian Johnson persze igyekezett megnyugtatni mindenkit: minden kivágás indokolt volt, a moziváltozat a lehető legjobb lett. Emellett persze a rendezőnek egyébként feltett szándéka egy rendezői változat megjelentetése a későbbiekben, vagy legalább a film bluray változatán az extrák közt megmutatni a kivágott jeleneteket. (via Movieweb)
  • Kínában csak 2018-ban mutatják be Az utolsó Jediket. Viszont cserébe kaptak a rajongók egy olyan kínai előzetest a VII. és VIII. rész jeleneteiből összevágva, amiben egy eddig sosem látott képsort is kiszúrtak az avatott szemek: lesz egy rész, ahol a fura, nagyfülű, szőrös óriáslovak csordája beszabadul egy űrkaszinóba, és a lények iszonyú nagy drimbolásba kezdenek a szabakk asztalokon. (via Geektyrant)