A felismerhetetlen Renée Zellweger jókorát facsar a szívünkön

Új előzetes érkezett az Óz, a csodák csodája és a Csillag születik tragikus sorsú sztárjáról, Judy Garlandról szóló zenés életrajzi filmhez.

Az egyszerűen csak Judy címen futó alkotás a hollywoodi stúdiórendszer által tönkre tett tehetségről szól (a 47 éves korában bekövetkezett halála előtti utolsó évben ábrázolva őt), aki anyagi problémái miatt 1968 végén Londonba megy turnézni, harminc évvel első nagy sikere, az Óz, a csodák csodája után.

A válása miatt is megviselt sztár koncertsorozata azonban nem megy zökkenőmentesen: Garlandot egyszerre gyötrik régi emlékek, és nyomasztja a tudat, hogy szívesebben lenne inkább otthon, a gyerekeivel. Folyamatos harcban áll ezenkívül a menedzsmentjével, és zűrös románcba is kezd egy férfival, aki hamarosan az ötödik férje lesz.

Amikor legutóbb írtunk a filmről, az első hivatalos teaser trailer nyilvánosságra hozatalakor, feltettük a kérdést, vajon hogy szólal meg majd a legenda a Bridget Jones filmek sztárjának szájából, hiszen a teaserben csak énekszót hallhattunk (a Somewhere Over the Rainbow-t). Az új, teljes hosszúságú előzetest látva (és hallva) kijelenthetjük, hogy Renée Zellweger elképesztő tehetséggel kelti azt az illúziót, hogy Judy Garlandot halljuk.

Hogy mindez elegendő-e egy jó filmhez, szeptember 27-én fog kiderülni: akkor mutatják be az amerikai mozik a Judyt. A brit Rupert Goold rendezésében egyébként Zellwegeren kívül olyan színészek szerepelnek, mint Jessie Buckley (Csernobil), Bella Ramsey (Trónok harca), Rufus Sewell és Michael Gambon.


(via Collider)