TOP10 BRAND
1
BLIKK 1 046 656 RU
2
INDEX 971 380 RU
3
24 861 424 RU
4
IDOKEP 809 608 RU
5
ORIGO 766 224 RU
6
PORTFOLIO 654 500 RU
7
FEMINA 590 784 RU
8
TELEX 587 112 RU
9
NLC 515 032 RU
10
RIPOST 488 104 RU
1
BLIKK 1 046 656 RU
2
INDEX 971 380 RU
3
24 861 424 RU
4
IDOKEP 809 608 RU
5
ORIGO 766 224 RU
6
PORTFOLIO 654 500 RU
7
FEMINA 590 784 RU
8
TELEX 587 112 RU
9
NLC 515 032 RU
10
RIPOST 488 104 RU

A filmtörténelem 7 ikonikus bikinije

A bikini július 5-i világnapja alkalmából íme egy összeállítás a nagyvászon legapróbb ruhadarabjairól, Raquel Welch ősasszonyszettjétől kezdve Leia hercegnő arany bikinijén át az újabb legendás fürdőruhákig!

Ursula Andress: Dr. No

A svájci születésű színésznő a legelső, 1962-ben bemutatott James Bond-filmben viselte azt a fehér bikinit, ami a sztori szerint a 007-es ügynököt segítő Honey Ryder legfontosabb ruhadarabja volt, és lényeges részét jelentette az az öv is, amelybe tűzve a karakter a kését tartotta. Az 1946-ban „feltalált” bikini az ötvenes években még szinte végig tabunak számított az átlagemberek körében, a jelenet azonban, ahogy a bikinis Andress kilép a habokból,

elképesztően fellendítette a kétrészes fürdőruhák iránti keresletet

– a képsornak így nem csupán filmtörténeti jelentősége hatalmas. A Halle Berry szereplésével készült Halj meg máskor! című 2002-es Bond-kaland egyébként ezzel a jelenetével tiszteleg a színésznő és az általa alakított Honey előtt.

Forrás: Sunset Boulevard / Corbis via Getty Images

 

Raquel Welch: Egymillió évvel ezelőtt

Ebben az 1966-os angol kalandfilmben a színésznő egy Loana nevű ősasszonyt játszik, a Tumak nevű barlanglakó párját, akivel közösen néznek szembe azzal az ezernyi veszéllyel, ami vár rájuk, miután a férfit kiközösítette eredeti törzse és Loana népe is. Habár nem valószínű, hogy az ősemberek idejében ilyen feszülő, szexis ruhadarabokat viseltek volna,

Welch halhatatlanná tette a bőrből készült bikinit, amelynek legendáját A remény rabjai című film vitte tovább a híres poszteres mizériával.
Forrás: Sunset Boulevard / Corbis via Getty Images

 

Phoebe Cates: Változó világ

Amy Heckerling 1982-es felnövekvéstörténetében olyan fiatal színészek mutatkozhattak be, mint Jennifer Jason Leigh, Sean Penn, Judge Reinhold

vagy épp Phoebe Cates, akinek a piros bikinije egy egész generáció számára vált meghatározó mozgóképes szexuális élménnyé.

A szóban forgó jelenetet, amelyben kulcsszerep jut a kérdéses ruhadarabnak, nem véletlenül válogattuk be a legtöbbször megállított filmjeleneteket listázó összeállításunkba – és a képsor nemcsak a benne megjelenített szexuális fantázia miatt emlékezetes, hanem a csattanó miatt is, amivel végződik. (Itt lehet megnézni.)

Forrás: Budapest Film

 

Carrie Fisher: Star Wars VI. rész – A Jedi visszatér

Az első Csillagok háborúja-trilógia záró darabjában a Fisher által játszott Leia hercegnő Jabba rabszolgájaként kénytelen hordani a csillogó aranybikinit. Ahogy arról ebben a korábbi cikkünkben már írtunk, a színésznőnek mindig is rosszul esett, hogy épp a rabszolgakosztümös Leiából lett szexszimbólum, akiről magányos kamasz srácok generációi fantáziálnak, holott a szexuális tárgyiasítás egyik legékesebb példája. A ruha egyébként fémből készült,

és kész rémálom volt hordani,

így a sztár nem csupán a tárgyiasítás miatt gyűlölte. Aggie Guerard Rodgers és Nilo Rodis-Jamero, az aranybikini tervezői egyébként ragaszkodtak hozzá, hogy a ruhadarabot nem szánták lealacsonyítónak.

Forrás: Sunset Boulevard / Corbis via Getty Images

 

Salma Hayek: Alkonyattól pirkadatig

Nem volt rá nagy esély, a filmtörténelem egyik leghíresebb bikinije mégis egy vámpírfilmben látható – bár ha hozzátesszük, hogy Robert Rodriguez 1996-os akcióhorrorja a fülledt Mexikóban játszódik, máris érthetőbb a dolog. A Salma Hayek által játszott, később vámpírnak bizonyuló szépség felejthetetlen csábtáncot jár a szóban forgó ruhadarabban, amit a formákat kiemelő szabáson és a tollakkal ékesített fejdíszen kívül az tesz még emlékezetessé, hogy

a sztriptíztáncosnő szettje csakhamar egy hatalmas albínó burmai pitonnal egészül ki (Hayek egyébként egy igazi kígyóval lejtette el a táncot).
Forrás: Mokép

 

Angelina Jolie / Lara Croft: Tomb Raider 2. – Az élet bölcsője

A rátermett régészlány kalandjainak Angelina Jolie főszereplésével készült második, 2003-as részében a szintén a retinánkba égett ezüst búvárruha mellett az az egyszerű fekete bikini volt a legfontosabb szereplője, ami

még csak nem is volt különösebben kihívó,

viszont a karakter ilyen lenyűgöző kunsztokat hajtott végre benne. Ursula Andress Dr. No-bikinije után szabadon a szerelést nemcsak egy praktikus övrész egészíti ki, de egy karra csatolható tartó is, hiszen Lara Croft önálló akcióhős, így jó, ha minél több helyről elő tud rántani egy kést.

Forrás: UIP-Duna Film

 

A Spring Breakers – Csajok szabadon szereplőgárdája

Harmony Korine ellentmondásos megítélésű 2012-es felnövekvéstörténetében rögtön négy ikonikus bikinit is találunk, amit a négy főszereplő, Selena Gomez, Vanessa Hudgens, Rachel Korine és Ashley Benson visel.

A tarkabarka ruhadarabok elsősorban azt a szabadságot és szabadságvágyat fejezik ki, amit minden korosztály amerikai főiskolásai éreznek a híres tavaszi szünet kitörésekor,

ami náluk a korlátlan, non-stop bulizásról szól. Ez a szabadság fordul a visszájára a bűncselekménybe keveredő lányok esetében, így az ártatlannak tűnő bikinik rögtön kapnak egy sötétebb, másodlagos jelentést is.

Forrás: Fórum Hungary

 

A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu