A filmtörténet legbénább haláljelenetei

Megrázó jelenetek, csodálatos alakítások, hihetetlen trükkök! Ja, nem.

A fehér nindzsa Franco Nero ledobócsillagozza a gonoszt

A nindzsa színre lép a VHS-korszak egyik éke, a VICO-filmek nagy klasszikusa, amiben az áthatóan kék szemű Franco Nero a nindzsalét alapjellemzőjére fittyet hányva ragyogó, patyolatfehér ruhájú nindzsaként száll szembe a csirkefogó fekete nindzsákkal. És ahogy a film tartalmi összefoglalójában áll: "Férfias küzdelem, különleges japán harci eszközök, vérfagyasztó jelenetek és nem mindig győz a jobbik." Ez utóbbit gyorsan meg is cáfoljuk, hiszen a gonosz elég látványosan meghal, mondhatni drámaian távozik a túlvilágra.

 

Garbage Day! Hahahaha.

A Silent Night, Deadly Night című film második részét valószínűleg nem sokan látták, és gyaníthatóan nem is érdemes megnézni, de az alábbi jelenet méltán vált világhírű klasszikussá. Természetesen a meghalás is figyelemre méltó, de a gyilkos játéka és kiváló egysorosa teszi igazán emlékezetessé ezt a bolondos kis gyilkolászást.

 

Emberek és dolgok hajóznak befelé az akváriumi cápa szájába, így halnak meg

A cápás filmek kimeríthetetlen kincsesbányái a gagyinak, sőt, ami szimplán csak rossz, az manapság már szót sem érdemel. Valami különösen bénát kell alkotni, amihez legalább annyira szükségeltetik kreativitás, mint egy filmtörténeti remekhez. A gyilkos cápák 3.: Őslények tengere stábja tisztességesen odatette magát.

 

Hát persze, hogy a Jackie Chan: A kobra is a VICO filmje!

De hangalámondásos változatban még annál is jobb!

 

És íme a közmegegyezés szerinti, minden idők legrosszabb haláljelenete

Az 1974-es török Karateci Kiz, azaz Karatézó lány nevezetes jelenetében a pornóbajszos Bülent Kayabaş megmutatja, milyen is a színészet magasiskolája.