A Friss Hús rövidfilmfesztivál is a netre költözik

Hétfőn lett volna a magyar filmes élet egyik legjobban várt eseményének első napja, de a szervezők így sem hagynak minket kisfilmek nélkül.

Deák Dániel fesztiváligazgató a fesztivál Facebook oldalán közzétett videoüzenetében elmondta, hogy mivel az idei eseménysorozatot nem lehet az eddig megszokott formában megtartani, online lehet pótolni (vagy épp újranézni) a korábbi Friss Hús filmeket.

A Friss Hús Online keretében hétfőtől minden nap más rövidfilmet osztanak meg a közönséggel a Friss Hús oldalán. A fesztivál korábbi díjnyertes és klasszikus filmjeihez ez alkalomból felkért filmesek, művészek, hírességek fűznek pár szót ajánlóként.

A Rossz színész című alkotást, Márton Dániel művét például Reisz Gábor filmrendező ajánlotta, a Friss Hús Online második darabját, Lengyel Balázs Hármasban című, 2019-ben különdíjat nyert filmjét pedig Kutzora Edina (Erik Sumo Band) szavai vezetik be. A naponta kikerülő kisfilmeket a Friss Hús honlapján és Facebook oldalán lehet majd figyelemmel kísérni.

Hármasban. Forrás: Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál

 

A szervezők korábbi közleményükben elmondták: céljuk, hogy egy későbbi időpontban mindenképpen megrendezzék a 2020-as Friss Húst. A járványügyi helyzettől is függően hamarosan bejelentik az idei fesztivál alternatív időpontját.


(via Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál)