A Hang nélkül 2. legneccesebb jelenetét kaszkadőr nélkül csinálta meg Emily Blunt

Az előzetesbe is bekerült képsorban a színésznő által alakított Evelyn Abbott a szörnytámadás első napján menekíti autóval a gyermekeit.

A feszült jelenetben a nő egy városközpontban látható, ahol autójával kerülgeti a többi járművet, majd egyszer csak pont szembejön vele egy busz, amin ráadásul egy hatalmas szörny mászik. Evelyn azonnal hátramenetbe teszi a kocsiját, ám még mielőtt kiderülne, mi lesz hőseink további sorsa, egy vágást követően a filmből bevágott egyéb részletekkel folytatódik a kedvcsináló.

A CinemaBlendnek adott interjúban a forgatókönyvíró-rendező (civilben Blunt férje), John Krasinski elmondta, hogy a mutatványt teljes egészében a színésznő hajtotta végre, és – a szörnyet leszámítva természetesen – nem is tartalmaz trükkfelvételt sem: eredeti helyszínen, zöld háttér nélkül rögzítették, azaz a busz tényleg Blunték felé hajtott, miközben a sztár vezetett.

„Emily teljesítménye nagyon hiteles. De azt hiszem, a házasságomat tettem kockára azzal, hogy beültettem az autóba. Például amikor elmagyaráztam neki a forgatáson, hogy mi minden fog történni, és mondtam, hogy »először elütöd ezt a kaszkadőrt, ez az autó pedig egy méterre húz el tőled, majd jön feléd a busz hatvannal«, akkor azért leesett az álla, és

azt kérdezte, hogy »de ugye nem igazából?« Én pedig kénytelen voltam kiábrándítani, hogy de igen,

a busz tényleg hatvannal fog hajtani, és egy igazi busz lesz, tényleg nekimegy a kocsinak, és ez az egész valóságos lesz” – árulta el Krasinski.

A hősies Emily Blunt mellett a március 19-én bemutatandó Hang nélkül 2-ben visszatérnek a gyerekeit megformáló Millicent Simmonds és Noah Jupe is, akikhez új arcként, azaz további túlélőkként olyan színészek csatlakoznak, mint Djimon Hounsou és Cillian Murphy. A horror első része 2018-ban hatalmas meglepetéssikert aratott: 17 millió dolláros büdzséből készült, és az amerikai mozikban több mint 188 millió, világszerte pedig közel 341 milliós bevételt termelt.


(via Uproxx)