A Harry Potter sztárja és Meryl Streep közös filmben szerepel

De Emma Watsonon is Streepen kívül is igazi sztárparádét vonultat fel a legújabb Kisasszonyok-adaptáció, Saoirse Ronantől kezdve Florence Pugh-n át Timothée Chalamet-ig. Itt az előzetes!

Korábban már írtunk róla, hogy a nagy sikerű felnőtté válási történet, a Lady Bird Oscar-jelölt író-rendezője, Greta Gerwig hihetetlen szereposztással készít újabb (filmes) fejlődésregényt, csak ezúttal egy olyat, ami az amerikai polgárháború idején játszódik, és Louisa May Alcott népszerű regényklasszikusán alapul.

A magyar mozikban december 26-án bemutatandó Kisasszonyoknak most megérkezett az első trailere, így a saját szemünkkel is láthatjuk az elképesztő sztárgárdát, azaz Saoirse Ronant a főhősnő, az írónak készülő Jo, Emma Watsont Meg, Florence Pugh-t Amy, Laura Dernt az anyjuk, Meryl Streepet pedig a nagynénjük szerepében. Jo szerelmét Timothée Chalamet játssza, és szerepel még a filmben Bob Odenkirk (Better Call Saul), a francia Louis Garrel és Chris Cooper is.

Ronan olyan színésznők után formálja meg Jo szerepét, mint Katharine Hepburn, aki a regény 1933-as, és Winona Ryder, aki az 1994-es adaptációjában alakította a főhősnőt. Az 1994-es feldolgozás hazánkban is igen népszerű: abban Ryder mellett olyan sztárok tűntek fel, mint Christian Bale, Kirsten Dunst, Claire Danes, Susan Sarandon, Gabriel Byrne és Eric Stoltz.

Ezenkívül nem ez lesz az első alkalom, hogy Ronan és Chalamet szerelmespárt játszanak, hiszen Gerwig előző rendezésében, a már említett Lady Birdben is fiatal szerelmesek voltak. A Kisasszonyok hősszerelmesét Chalamet Christian Bale-től „örökölte meg”. Az amerikai mozik a magyar premiernél egy nappal korábban, december 25-én mutatják be a művet – épp jókor az Oscar-jelölések szempontjából, hiszen ilyen szereposztással a filmnek minden bizonnyal kinéz pár nomináció.


(via Variety)