A „hiperérzékeny Tarantino” még nem áll készen arra, hogy nyilvánosság előtt beszéljen a Weinstein-ügyről

Ezt a nyilatkozatot is színésznő kollégája, Amber Tamblyn posztolta helyette.

Mint arról már több cikkben írtunk, forrong Hollywood az egyik legbefolyásosabb producer, Harvey Weinstein által elkövetett többrendbeli szexuális zaklatás és nemi erőszak miatt. A legújabb hírek arról szólnak, hogy Rose McGowant is megerőszakolta Weinstein, még 1997-ben.

Most, egy héttel az ügy kipattanása után végre Tarantino, Weinstein egyik felfedezettje és barátja szükségét érezte, hogy reagáljon valamit, de ez elég visszásra sikeredett. Tarantino nyilatkozatát Amber Tamblyn posztolta ki helyette:


"Egy hete meg vagyok döbbenve, le vagyok sújtva és megszakad a szívem attól, ami napvilágot látott Harvey Weinsteinről, aki 25 éve a barátom. Még szükségem van pár napra, hogy feldolgozzam a fájdalmat, az érzéseimet, a dühömet és az emlékeimet, utána fogok nyilvánosság előtt megszólalni az ügyben."

Azért nehéz elhinni, hogy Tarantino mit sem sejtett Weinstein ténykedéseiről, mert szinte egész Hollywood előtt nyílt titok volt a producer viselkedése, amit Seth MacFarlane a 2013-as Oscar-díjátadón elsütött poénja is alátámaszt.