A hobbit sztárja szó szerint összeesik a boldogságtól

Ezért nem randizik álmai asszonyával, aki ráadásul kiköpött olyan, mint Deadpool barátnője. Hm, hogy is van ez? Nézd meg Martin Freeman új filmjének előzetesét, és minden világos lesz!

Augusztus 9-én mutatják be az Egyesült Államokban az Ode to Joy (Örömóda) című filmet, Freeman (A hobbit-filmek, Sherlock című sorozat) és Morena Baccarin (Deadpool-filmek) főszereplésével. A romkom főhőse egy Charlie nevű brooklyni könyvtáros, aki a munkája során megismerkedik egy imádnivaló nővel, de sajnos nem lehetnek egymáséi, mert a férfi egy nagyon ritka betegségben szenved.

A kataplexia a narkolepszia egy formája, és az ebben szenvedők valamilyen érzelem hatására hirtelen elvesztik izmaik tónusát, és a szó szoros értelmében lebénulnak: képtelenek irányítani a testüket, és magatehetetlenül csuklanak össze. Charlie esetében ezt az állapotot az örömérzés váltja ki, ami számtalan vicces (legalábbis a néző számára az) szituációt eredményez.

Szerencsére ezek közül jó párat az előzetesben is megmutatnak: szenzációs például maga a nyitány, ahol hősünk egy esküvőn lopja el a show-t az ifjú pár elől, mert annyira örül ő is a boldogságuknak, hogy miután kimondják az igent, azonnal összeesik. De nem kevésbé vicces az sem, amikor Charlie sportolás közben dől(ne) el (szerencsére megfogják).

A férfi éppen ezért érzi úgy, hogy nem lehet együtt Francescával, akibe pedig első látásra beleszeret. De mivel

már akkor sürgősségi lesz a találkozás vége, amikor a lány egyszerűen csak beinvitálja magához egy italra,

azt mondja neki, hogy nem randizhatnak, és hogy Francesca találkozgasson inkább a tesójával. A nő így is tesz, amitől Charlie persze cefetül szenved. Az Ode to Joyban Freemanen és Baccarinon kívül szerepel az Agymenőkből ismert Melissa Rauch, Jake Lacy (Office, Csajok) és Shannon Woodward (Nevelésből elégséges, Westworld) is. Ja, és a legjobb az egészben, hogy az egész sztori igaz történeten alapul: a This American Life című rádióműsorban lehetett először hallani róla.


(via The Hollywood Reporter)