A japán Scarlett Johansson és az egyiptomi Joel Edgerton

Whitewashingnak nevezzük, amikor fehér színész játszik más bőrszínű karaktereket. Hollywood hőskora óta bevett szokás, de szerencsére a közelmúltban ez végre kezdett megváltozni. Vessünk egy pillantást a „kifehérítés” szégyenfalára!

Angelina Jolie mint Mariane Pearl

A Hatalmas szív megtörtént esetet dolgoz fel, nevezetesen Daniel Pearl tragikus történetét. A Wall Street Journal újságírója 2002. január 23-án tűnt el Karacsiban, miután tárgyalni akart egy szélsőséges iszlám csoport vezetőjével. Egy hónapra rá megerősítették a halálhírét. Angelina Jolie az újságíró feleségét alakítja, aki könyvet írt férje eltűnéséről és meggyilkolásáról. Mariane Pearl meglehetősen izgalmas családból származott:  apja holland zsidó, anyja afrikai-kínai-kubai, de áldását adta rá, hogy Jolie játssza őt a vásznon. 

Angelina Jolie mellett Mariana Pearl a Hatalmas szív Cannes-i bemutatóján, 2007-ben
(Forrás: Pascal Le Segretain/Getty Images)

 

Christian Bale és Joel Edgerton mint Mózes és II. Ramszesz

Erről talán nem is kell sokat beszélni: az Exodus: Istenek és királyokban Mózes egy brit, a fáraó pedig ausztrál.

 

Emma Stone mint Allison Ng

Cameron Crowe rendező jócskán kapott a fejére, amikor Aloha című filmjében Emma Stone-ra osztotta a vadászpilóta szerepét, akinek a történet szerint az apja félig kínai, félig hawaii őslakos, az anyja pedig svéd származású. A rendező később belátta, hogy tényleg nem Stone-t kellett volna választani, a színésznő is sajnálkozott, hogy mégsem kellett volna elvállalni a szerepet, és a whitewashing valóban nagy probléma. Mondjuk, ez eső után köpönyegként elég hiteltelenül hangzott.

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu