A Jóbarátok Chandlerje ihlette a Fekete Párduc egyik legfontosabb karakterét

A Marvel univerzum egyik legfontosabb karakterét köszönhetjük a Jóbarátok egyik legfontosabb karakterének. Erről Christopher Priest, a Marvel és DC képregények szerzője beszélt a Vulture magazinnak.

Everett K. Ross karakteréről van szó, akit Martin Freeman fog alakítani a Fekete Párduc című új szuperhősös filmben, amit a magyar mozik február 15-től játszanak, valamint az Amerika Kapitány: Polgárháborúban is feltűnt már. A képregényes a Vulture-nak nyilatkozva elmondta, hogy a karakter akkor fogant meg benne, amikor megnézte a Jóbarátok sorozat Áramszünet című epizódját.

Ebben a részben New Yorkban áramszünet van, és Chandler beszorul egy pénzkiadó helyiségbe Jill Goodacre-rel, az álommodellel. Annak ellenére, hogy Chandler befektetési bankárként magabiztos és vagány, a magánéletében, és konkrétan ebben a szituációban bizonytalan és bátortalan fickó, aki nem találja a szavakat, és nem tudja, hogyan viselkedjen. Chandler jelleme és Matthew Perry alakítása ihlette meg Priestet, és gondolta azt, hogy kell egy ilyen karakter a Fekete Párducba is. Ez lett Everett K. Ross – egy reménytelenül elnyomott, fehér férfi.

Martin Freeman a Fekete Párducban

 

Priest már egy 2001-es blogbejegyzésben is írt Chandler és Everett K. Ross karakteréről: megkérdezte a Marvel szerkesztőit, Joe Quesadát és Jimmy Palmiottit, hogy mit szólnának egy Chandler-szerű karakterhez, akinek be nem áll a szája, és ő lenne a hangja a szkeptikus olvasóknak, aki kimondja a kételyeiket, félelmeiket. És ami a legjobb, felerősítené a Fekete Párduc rejtélyét, monológjaival rájátszana az egész Fekete Párduc-misztériumra, ő fejtegetné a szuperhős indítékait és mozgatórugóját.