A Jurassic Park a Lupa-tó mellé költözik

A Lupa Autósmozi július 9-i műsorán minden idők legjobb dinós filmje, a Steven Spielberg által rendezett Jurassic Park látható, 20:45-ös kezdettel.

John Hammond (Richard Attenborough) a világ legkiválóbb genetikusai segítségével valóra váltja élete nagy álmát: újraalkotja a jurakorban élt dinoszauruszokat, s őslényparkot rendez be egy eldugott szigeten. A park tervezői áttörhetetlen biztonsági rendszert dolgoznak ki a majdani látogatók védelmére. Arra azonban nem számítottak, hogy egyik emberük a konkurencia megbízásából kikapcsolja a rendszert. Az őslények elszabadulnak, s kiderül, hogy sokkal gyorsabbak, intelligensebbek és veszélyesebbek, mint ahogy azt a park megalkotói gondolták.


És ha ez nem lenne elég kedvcsinálónak, íme néhány érdekesség a forgatás kulisszái mögül, korábbi cikkünkből válogatva:

  • A film hatására nemcsak a gyerekek kezdtek el dinoszauruszfigurákkal játszani, de az egyetemek paleontológia szakára is rekordszámban jelentkeztek a diákok.
  • A Jurassic Park könyveredetijét jegyző Michael Crichton több stúdiónak is felajánlotta a megfilmesítési jogokat, így több potenciális rendező is felmerült. Ha a jogok a Warnerhez kerültek volna, Tim Burton, ha a Columbia Pictureshöz, Richard Donner, ha pedig a 20th Century Foxhoz, Joe Dante rendezte volna. Az író végül a Universalt és Steven Spielberget választotta.
  • Spielberg választása Lex Murphy szerepére azért esett pont Ariana Richardsra, mert amikor a rendező visszahallgatta a meghallgatáson készült felvételeket, az övé volt az egyetlen olyan sikoltás, amire a direktor kanapén alvó felesége felébredt, és kirohant, hogy megnézze, jól vannak-e a gyerekeik.
Július 1-jén nyitotta meg a kapuit a PORT.hu, a Totalcar, a Filmio és a Lupa Beach együttműködésében a Lupa Drive-in Autósmozi, amely a műfaj '60-as évekbeli amerikai fénykorát igyekszik hetente négy este megidézni a budakalászi Lupa-tó parkolójában, csupa olyan régi klasszikussal és örökzöld közönségkedvenccel, mint a Ponyvaregény, a Vissza a jövőbe, a Koktél, a Macskafogó vagy az Üvegtigris.