A kasszarobbantó Marvel Kapitány után jön a Marvel újabb női szuperhőse!

Már Mindy Kaling színésznő is arról beszél, hogy lesz Ms. Marvel-film, egy vicces, alakváltó pakisztáni tinivel.

Akkora siker az 1,12 milliárd dollárt kaszáló Marvel Kapitány, hogy a Marvel stúdió már a folytatását tervezgeti, Ms. Marvel címmel. A Marvel-filmek vezető producere, Kevin Fiege ezt a tervet persze már tavaly májusban ismertette, az újdonság most az, hogy Mindy Kaling, az indiai felmenőkkel rendelkező, massachusetts-i születésű színész-író-rendező producer (akinek az apja egyébként tamil, az anyja pedig bangladesi) is élénken érdeklődik a film iránt. Az Ocean's 8 és a The Office sztárja ugyanis ezt írta ki nemrég a Twitterére:

Helló mindenkinek! Imádom Ms. Marvelt, azaz Kamala Khant, és a mögötte álló lángelméket, G. Willow Wilsont, Sana Amanatot és a Marvelt, de egyelőre nem tudok semmiféle tévés vagy filmes adaptációról. Bárcsak tudnék ilyenről, mert elképesztően jó lenne a vásznon!

A Ms. Marvel-képregény 2014-ben indult, a képregényrajongók és a kritikusok körében is nagy sikereket ért el. Főhőse Kamala Khan, egy pakisztáni gyökerű, New Jersey-ben élő tinilány, aki ha épp nem a szokásos tinédzserproblémáktól gyötrődik, akkor fanfictionöket írogatott a Bosszúállókról, és arról álmodozik, hogy egyszer ő is olyan vagány szuperhős lesz, mint példaképe, Marvel Kapitány. Az Inhumans nevű csoport mesterkedése nyomán végül ő is szuperhősképességekre tesz szert, és képes lesz többek között az alakváltásra  – igaz, csak olyan vicces módon, mint mikor megnyúlik Mr. Fantastic keze és lába.