A legalja filmek szerethető bája - PORTcast

Elmerülünk a gigantikus szörnyek, a bajszos ninják és a gyilkos hajlamú karácsonyfák világában.

Vannak azok a filmek, amik nem akarják becsapni sem magukat, sem pedig a kedves nézőiket azzal, hogy sokkal többnek mutatják magukat annál, mint amik. Mert vannak azok az alkotások, amiket a rendezők, a színészek úgy vállaltak el, hogy ez most nagyon jó lesz, majd a végeredmény egy értékelhetetlen, sőt, élvezhetetlen szemét lett.

Az “annyira szar, hogy már jó” kategória viszont bőven tartogat meglepetéseket, és egyáltalán nem szégyen ilyen filmeket nézni.

5 pusztító nindzsafilm a 80-as évekből

Történészek szerint a nindzsák fénykora 1450 és 1615 közé volt tehető, mi azonban sokkal inkább az 1981-től 1989-ig tartó időszakot neveznénk meg. Az életellenes ruhák, sminkek és frizurák évtizedében még akkor is üde színfoltot jelentettek, ha az esetek túlnyomó többségében agysejtfaló művekben találkozhattunk velük. Következzék ez utóbbiakból öt alapvetés, mely anno egyetlen VHS-kollekcióból sem hiányozhatott!

Tovább

A tudomány mai állása szerint, aki szereti a zs-kategóriás filmeket, sőt, tud ezeken nevetni, szórakozni, annak magas az intelligenciája, plusz az iróniára való fogékonysága átlag feletti. Tehát, akit legközelebb azon kapnak rajta, hogy titokban a Sharknadót nézi, az nyugodtan hivatkozzon erre.

Nem minden rossznak szánt film sikerül jóra, ilyen például a Micimackót megpocsékoló horrorfilm is. Szerencsére sokkal több pozitív példát fel lehet sorolni, hála a The Asylum stúdiónak, ami jó érzékkel állt rá a hollywoodi filmek, egész pontosan a blockbusterek olcsósított verziójának legyártására. 

Elképesztően röhejes lett a micimackós horror

2022 óta szabadon felhasználhatók A.A. Milne mesekönyvének figurái, mivel lejárt a műre vonatkozó szerzői jogi határidő. Élelmes filmesek le is csaptak a dologra, és egy nem várt műfajban gondolták újra Micimackó, Malacka és a Százholdas pagony sztoriját. Bár ne tették volna!

Tovább

A megaszörnyek mellett pedig ott vannak még a hétköznapi tárgyak, amik valamiért gyilkolni kezdenek: úgy mint a mosógép, vagy egy gumiabroncs. 

És akkor a bajszos ninjákról még nem is esett szó, de a podcastban ezekre is kitérünk, ahogy a nevesebb színészekre is, akik így vagy úgy, de belesodródtak a zs-kategóriás filmekbe.