A legelvetemültebb rajongói petíciók

Forgassák újra a Trónok harca utolsó évadát! Forgassák újra Az utolsó Jediket! Építsék meg a Halálcsillagot!

Jelenleg már jócskán másfél millió fölött jár azon elégedetlen rajongók száma, akik aláírták azt a petíciót, amivel azt akarják elérni, hogy az HBO forgassa újra a Trónok harca utolsó évadát. Felháborodásuk jogos, hiszen eléggé összegányolták a sorozat fináléját, de a rajongói hiszti és követelőzés már általános jelenséggé vált. A rajongóknak semmi sem jó, hiszen csináljon bárki bármit, nem tetszhet mindenkinek, csak sajnos mindig a legdühösebb és legközönségesebb kisebbség a leghangosabb. 

Ezek a petíciók nyilván marhaságok, semmi eredményük sem lesz, de petíciót írni amúgy is divat, hát miért ne írhatnának a feldühödt rajongók. Már korábban is születtek ilyenek, nézzünk meg közülük néhányat.

Az utolsó Jedik sokaknál kiverte a biztosítékot, és akik gyűlölik, nagyon gyűlölik. Lehet érvelni, vitatkozni a filmről, de a tapasztalat azt mutatja, hogy teljesen felesleges, hiszen csak indulatokat szül. Az indulat hevében fogalmazhatták meg azt a petíciót is, amely azt követeli, hogy forgassák újra Az utolsó jediket, illetve azt, hogy a Disney vegye ki a kánonból Rian Johnson filmjét. (Ez utóbbira válaszként aztán elindítottak egy vicces petíciót, hogy vonják vissza a petíciót.) Aztán egy másikban követelték, hogy Rian Johnson ne forgathassa le saját, a Skywalker-saga utáni trilógiáját, megint egy másikban, hogy Johnson kérjen bocsánatot Az utolsó Jedik miatt, illetve hogy Kathleen Kennedy-t rúgják ki a Lucasfilm éléről. De George Lucast is visszakövetelték - noha az előzménytrilógia miatt a hangos rajongók még hangosabban fújoltak rá -, vagy most a legfrissebb, hogy épp a Trónok harca végével csúnyán leszereplő David Benioffot és D.B. Weisst ne engedjék a Star Wars közelébe – mert ugye a Rian Johnson-féle trilógia mellett ők is csinálnának egyet.

Az Igazság Ligája bemutatója után sokan Joss Whedont hibáztatták, hogy pocsék lett a film, pedig ő csak beugró volt, mert Zack Snyder, az eredeti rendező otthagyta a produkciót lánya öngyilkossága miatt. Akkor még nem lehetett tudni, létezik-e a filmnek Snyder-féle teljes változata, de elindult egy petíció, amely annak bemutatását követelte. Azóta már megerősítették, hogy igen, létezik, de egészen biztosan nincs bemutatásra kész állapotban, ráadásul nem is Snyder rendelkezik fölötte.

A legviccesebb azonban kétségkívül az a petíció volt, amelyben a Halálcsillag megépítését követelték. Mintegy 35 ezren írták alá, és végül eljuttatták az illetékeseknek a Fehér Házba. Meglepő módon, onnan hivatalosan válaszoltak is, és megindokolták, miért nem áll módjukban megépíteni. Elismerték, hogy az ötlet fantasztikus, de a kivitelezés becsült összege mintegy 850000000000000000 dollár lenne, és a kormány célja épp az állami költségvetési hiány csökkentése, nem pedig a növelése. Továbbá az Amerikai Egyesült Államok nem támogatja, hogy bolygókat robbantsanak fel, majd utolsó érvnek azt hozták fel, hogy miért költsék az adófizetők pénzét egy olyan gyári hibás szerkezetre, amit egy egyszemélyes űrhajóval is fel lehet robbantani?