A legrosszabb színészválasztások

Arnold Schwarzenegger mint Mr. Fagy? Jesse Eisenberg Lex Luthor? Dennis Richards egy atomfizikus? Hát megőrültek ezek?

A közönség sokszor előre hőbörög egy-egy meglepő színészválasztáson, ilyen volt Michael Keaton és Ben Affleck Batmanje, Heath Ledger Jokerje, Vivien Leigh mint Scarlet O'Hara, de annak idején Gal Gadot is megkapta a magáét, amikor megkapta Wonder Woman szerepét, mert a fanyalgók szerint túl "nyápic"' volt hozzá. De ők mind helytálltak, bebizonyították, hogy igenis alkalmasak, sőt, kiderült, hogy tökéletesek - na jó, Affleck kapcsán azért még vannak méltatlankodók. De olykor bizony előfordul, hogy a castingolók tényleg mellényúlnak. Lássunk néhány teljesen félrement szerepválasztást.

 

Jesse Eisenberg mint Lex Luthor

Superman ősellensége, a dúsgazdag géniusz, nagy hatalmú, félelmetes ember, a képregényekben még az USA elnöke is volt. Vajon ki a fenének jutott az eszébe, hogy a nyikhaj megjelenésű Eisenberg legyen Luthor, hiszen még a hangja is olyan, mint egy mutáló tizenkét éves kissrácé?? És menjen borbélyhoz!

 

Edward Furlong a Holló sokadik folytatásában

A Terminator 2-vel egy csapásra világhírűvé lett Furlong hamar eltűnt a süllyesztőben, már csak ZS-filmekben látni néha, olyan címekkel, mint A zombikirály, Paranormális emberrablás és Póktámadás. 

Valaki valamikor jó ötletnek tartotta, hogy Brandon Lee kultikus Hollójához folytatás készüljön, méghozzá több is, egyre vállalhatatlanabb minőségben. Furlong a negyedik részben alakítja a halálból visszatérő, falfehérre sminkelt főszereplőt - lehangolóan.

 

Denise Richards, az atomfizikus

Ne legyünk gonoszok, és ne ítélkezzünk a külső alapján, hiszen ostobaság sztereotípiákban gondolkodni. De Denise Richards mint atomfizikus? Ugyan a James Bond-filmek a Daniel Craig-féle jócskán túltolt komolykodása előtt sokszor leginkább egy mozgó képregényre emlékeztettek, némelyik gyakorlatilag a saját paródiája volt, de a Vad vágyakban a Neve Campbellel medencében csókolózó Richards már túlzás, amint kevéske színészi tehetséggel, alignadrágban, Lara Croftnak öltözve szakérti az atomfizikát. Első megjelenése hasonló Megan Fox Transformers-beli motorháztető fölötti pucsításához.

 

Arnold Schwarzenegger mint Mr. Fagy

Jó, ez vicces. Köszönőviszonyban sincs a képregénykarakterrel, de az Osztrák Tölgy lubickol a szerepben. A vacak Batman és Robinnak ő az egyetlen élvezhető része, tulajdonképpen egészen szórakoztató, ahogy abban az idétlen jelmezben, lazán szivarozgatva végighülyüli a filmet .

 

Hayden Christensen mint Darth Vader

Jar Jart legalább csak a Baljós árnyakban kellett elviselni, és ott is csak mellékszerepben, de Christensen két filmen keresztül borzolta az idegeinket. Mélységesen elszomorító, hogy minden idők legikonikusabb gonosza egy hisztis hülyegyerek, amit a szánalmas színészi játék még szörnyebbé tesz. És Lucas mintha direkt neki adta volna a legostobább szövegeket, pedig nagyon szoros a mezőny. 

 

Halle Berry Macskanője

Az Oscart érő Szörnyek keringője után  Berrynek a Macskanővel kezdődött a mélyrepülése. Érthetetlen ez a film: a címén kívül semmi köze a képregényhez, a figura hátterét is megváltoztatták, és nehéz eldönteni, hogy a sztori, a címszereplő kínai piacos szado-mazo szerkója vagy a trükkök pocsékabbak. És nem a színésznő bőrszínével van baj, hiszen miért ne játszhatná el Macskanő szerepét, hanem... mindennel. A film másik tragédiája, hogy Pitof, a különleges vizualitásáról híres, francia trükkmester, Jean-Pierre Jeunet egyik korai fegyvertársa egy életre elvágta magát minden létező normális produkciótól.