A legszebb plátói kapcsolatok Hollywoodban

Ki mondta, hogy férfi és nő között nem lehet barátság? Ezek a sztárpárok bebizonyítják, hogy igenis van olyan, hogy tartós plátói kapcsolat – Hollywoodban is.

Snoop Dogg és Martha Stewart

A szokatlan páros barátsága még 2008-ban kezdődött, amikor a rapper feltűnt az üzletasszony talkshow-jának egyik adásában. 2015-ben ismét közös műsorban szerepeltek: a Comedy Central Roast (Égessük le…) sorozatának Justin Bieberről szóló részében. De addigra ők ketten már barátok voltak – sőt, Snoop Dogg bevallása szerint legjobb barátok. A két barát pedig hamarosan közös bizniszekbe is belevágott: 2016-ban együtt indították el a Martha & Snoop’s Potluck Dinner Party című laza főzős műsort, és közös öngyújtót (!) is piacra dobtak.

A páros 2017-ben. Forrás: JB Lacroix / WireImage / Getty Images


Snoop Dogg és Stewart plátói kapcsolatának állítólag a rapper 2021 októberében elhunyt édesanyja is nagyon örült,

mivel mindig is nagy rajongója volt az elsősorban az életmód és a háztartás területén nagyot alkotó médiaszemélyiségnek, és nagyon szerette, amit képvisel. A néhai Beverly Tate életének egyik nagy pillanata volt, amikor elhívták szerepelni a Martha & Snoop’s Potluck Dinner Partyba, hiszen fia szerint „mindig is egy sztár volt, és most végre megkapta a rivaldafényt, ami járt neki”.


Ted Danson és Kristen Bell

Martha Stewarthoz és Snoop Dogghoz hasonlóan a két színész között is elég nagy a korkülönbség, ők mégis legjobb barátjukként tekintenek a másikra. A hatalom hálójában című sorozat miatt Bell hatalmas rajongója volt a Cheers sztárjának, akivel a 2012-es Mindenki szereti a bálnákat című családi filmben alkalma nyílt együtt is dolgozni. De nem ekkor lettek örök barátok, hanem négy évvel később, A jó hely című sitcom munkálatai során. A közös munka során Danson és a színésznő rájöttek, hogy nagyon sok bennük a közös: például mindketten mindig mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a körülöttük lévő emberek vidámak és boldogok legyenek.

Bell és Danson egy 2020-as díjátadón. Forrás: Kevin Mazur / Getty Images for Critics Choice Association


Amikor 2020-ban az NBC elkaszálta A jó helyet, Kristen Bell szívmelengető vallomással állt elő: „Nagyon fog hiányozni, hogy egy ilyen őrült és önző karaktert játsszak, mivel hatalmas buli, de ami még ennél is jobban fog hiányozni, az a Ted Dansonnal közös munka.

Ő az egyik legjobb barátom a világon, és minden egyes nap érzem majd a hiányát.”


Saoirse Ronan és Timothée Chalamet

Dansontól és Belltől eltérően ez a két fiatal színész annak ellenére kötött életre szóló barátságot, hogy egészen eltérő a személyiségük: míg Chalamet zárkózott és tartózkodó, addig Ronan sokkal magabiztosabb és nagyszájúbb. A sztárok a Lady Bird című film forgatásán ismerkedtek meg, és később a Kisasszonyokban is megmutathatták, milyen remekül működik közöttük a vásznon a kémia. Emiatt a rajongók folyamatosan össze akarják boronálni őket,

de Ronan és Chalamet között soha nem volt több barátságnál

– amely kapcsolatuk viszont nagyon szoros: legjobb barátoknak vallják magukat. Dinamikus kapcsolatuk és a több közös film miatt (az említetteken kívül mindkét színész szerepelt A Francia Kiadásban is) gyakran hasonlítják őket a Leonardo DiCaprio – Kate Winslet duóhoz, akikről később még lesz szó.

A két jó barát éppen Daniel Kaluuyának magyaráz valamit a 2018-as Oscar-ebéden. Forrás: Kevork Djansezian / Getty Images

 

Bette Midler és 50 Cent

Midleré és 50 Centé egy újabb Martha Stewart–Snoop Dogg-szerű kapcsolat, amit nem láttunk jönni. És érdekes módon a színésznő és a rapper is ugyanabban az évben, 2008-ban talált egymásra, mint a másik páros. Ők is közös munka során ismerkedtek meg, de nem a vásznon vagy a kisképernyőn, hanem a(z egyébként Bette Midler által alapított) New York Restoration Project tevékenységében való részvétel során (ez a nonprofit szervezet New York parkjait és köztereit próbálja megszépíteni a közösségek számára faültetéssel és felújításokkal) – konkrétan Curtis „50 Cent” Jackson Community Garden néven létesítettek közösen egy parkot.

És ami még összeköti a Midler által csak „a kis zsidó hölgy és a nagy rapper”-ként emlegetett párt, az az, hogy annak idején mindketten lelkes és hangos kritizálói voltak Donald Trumpnak.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

50 Cent (@50cent) által megosztott bejegyzés


Leonardo DiCaprio és Kate Winslet

A két sztárnak az 1997-es Titanic ugyanolyan emlékezetes maradt, mint a közönség számára, hiszen ott kötöttek életre szóló barátságot. Az elmúlt 25 év során DiCaprio és Winslet barátsága ikonikussá vált, és a legszebb példát nyújtja arra, hogy férfi és nő között igenis létezhet csak barátság. „Ő a barátom, a nagyon közeli barátom. Egész életünkre kialakult köztünk egy kapcsolat” – nyilatkozta kollégájáról a színésznő, akit nagyon megviselt, amikor a Covid miatt évekig nem láthatták egymást: amikor újra találkozhattak, saját bevallása szerint szinte abba sem tudta hagyni a zokogást.

A két sztár a 2016-os Oscar-gálán. Forrás: Christopher Polk / Getty Images


A Titanic premierje után persze róluk is felröppent, hogy romantikus viszonyban vannak, de ez természetesen nem volt igaz (annak ellenére sem, hogy később még egy szerelmes filmben játszottak együtt, a 2008-as A szabadság útjaiban). Ezt mi sem bizonyítja ékesebben, mint hogy 2012-ben DiCaprio volt az, aki az oltárhoz kísérte Winsletet, amikor hozzáment harmadik férjéhez, Edward Abel Smith-hez.

„Az életem felében ismertem.

Szóval ez több annál, mint hogy összefutunk egy kávéra vagy vacsira, ha én New Yorkban járok, ő pedig Londonban” – tárta fel a színésznő egy interjúban.


George Clooney és Julia Roberts

Habár George Clooney-t Brad Pitthez köti legendás barátság, a színészt majdnem annyi ideje fűzi plátói kapcsolat egy másik kollégájához, mint DiCapriót Kate Winslethez, hiszen nem kevesebb mint 22 éve barátok Julia Robertsszel. 2000-ben ismerkedtek össze az Ocean’s Eleven forgatásán, és szinte azonnal jó barátok lettek. Clooney-nak nagyon tetszett, hogy Roberts is olyan laza és jókedvű munka közben, mint ő, és a munkát veszi komolyan, nem pedig saját magát. Később a felek együtt dolgoztak az említett film folytatásában és a Pénzes cápában is, munkakapcsolatuk pedig még szorosabbá vált, amikor az időközben direktorrá avanzsáló színész az Egy veszedelmes elme vallomásaiban rendezte is a színésznőt.

A színészek a Pénzes cápa cannes-i premierjén 2016-ban. Forrás: Mike Marsland / WireImage / Getty Images


De a két sztár között persze nemcsak a munka vonalán fejlődött a kapcsolat az évek során:

Roberts afféle családi barát lett Clooney-éknál, aki házassági és gyereknevelési tanácsokat adott barátjának,

ő pedig cserébe támogatta a színésznőt, amikor ikrekkel volt várandós. Nem túl meglepő módon a két színész viszonya olyan szoros, hogy a Clooney ikrek JuJu néninek hívják Robertset. Ami viszont sokkal meglepőbb és viccesebb, az az, hogy nemrégiben kiderült: George Clooney száma „Batman mobilja” néven van elmentve Julia Roberts telefonján.


Guillermo del Toro és Lana Del Rey

Amikor 2019-ben a mexikói rendező csillagot kapott a hollywoodi Hírességek Sétányán, sokak meglepetésére J.J. Abrams mellett a fiatal énekesnő, Lana Del Rey kísérte el Del Torót a jeles alkalomra. Habár köztudott, milyen széles körből válogat magának barátokat a direktor, pont ez a párosítás azért valószínűleg senkinek sem jutott volna az eszébe. Ahogy oly sok esetben, ezúttal is egy munkakapcsolat fejlődött barátsággá. Amikor Del Toro az általa írt és gyártott Lidérces mesék éjszakája című horrorfilmen dolgozott, akartak keresni valakit, aki elénekli a Season of the Witch című Donovan-szám feldolgozását, és az alkotó Lana Del Reyt javasolta, mert már régóta nagyon tisztelte a munkásságát, és úgy érezte, nagyon érzi Donovan világát és ezt a zenei korszakot.

A barátok az említett csillagavatáson. Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images


És Del Toro ugyan elég diszkrét a barátságukkal kapcsolatban, nagyon szép szavakkal szokott beszélni az énekesnő kvalitásairól:

„Van egy nagyon különleges képessége: a dalaival, a hangjával és a zenéjével képeket képes felidézni”

– szóval már azt is tudjuk, mi a közös bennük.


Jennifer Aniston és Paul Rudd

A Jóbarátok sztárjaiban nemcsak az a közös, hogy ötven felett is hihetetlenül fiatalosnak néznek ki, hanem hogy valóban jó barátok. De Aniston és Rudd nem a legendás sitcom forgatásán találkoztak először: már az 1998-as Vágyaim netovábbja című filmben is együtt játszottak, szóval a barátságuk kifejezetten nagy múltra tekint vissza.

A listánkon szereplő sztárpárok közül egyébként ők az egyetlenek, akiknek a barátsága egy rövidke románcból fejlődött ki,

mivel a már említett Vágyaim netovábbja után egy kis ideig együtt jártak. A két sztár a 2012-es Hippi-túrában is közösen szerepelt, ráadásul házaspárt alakítottak – akkor osztották meg, hogy igazából ilyen tartalmas közös múlt után már egyáltalán nem jelent gondot a számukra a csókjelenetek forgatása sem.

Aniston és Rudd a Vágyaim netovábbja premierjén. Forrás: Ronald Siemoneit / Sygma/Sygma via Getty Images