A Lupa-tó partján csendülnek fel az ABBA slágerei

Szombat este a Lupa Autósmoziban minden idők egyik legnépszerűbb musicalét, a Mamma Mia!-t vetítik 20:45-ös kezdettel.

Az azonos című West End-musical filmváltozata a legendás ABBA együttes dalaira épül, és az idilli görög szigeten olyan színészek mondják el dalban, mint Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Julie Walters és Amanda Seyfried.

Néhány érdekesség a film születésével kapcsolatban:

  • A film alapjául szolgáló színházi darabot Angliában 1999. április 6-án mutatták be a londoni Prince Edward színházban, majd a Broadway is felfedezte magának.  A Broadway-darab rendezője az a Phyllida Lloyd volt, aki később a filmet is rendezte, az első nézők között pedig ott volt Meryl Streep és lánya, Louisa, illetve annak barátai, akik mind teljesen odavoltak érte. Streep aztán még gratuláló levelet is írt a darab producereinek, mondván, „egy kis örömöt és vidámságot hoztak el New York City életébe a szeptember 11. támadás után.' Ezek után nem volt nehéz meggyőzni a színésznőt, hogy vállalja el a filmváltozat főszerepét.
  • Ennek ellenére a producerek – akik között ott volt Tom Hanks és neje, Rita Wilson, illetve az ABBÁ-s Björn Ulvaeus és Benny Andersson – először a musical veterán Olivia Newton-Johnt szerették volna felkérni, de Michelle Pfeiffernek is tettek ajánlatot.
  • Amikor kiderült, hogy Streep lesz a Mamma Mia! főhősnője, nem volt nehéz partnereket találni mellé. A Sam Carmichaelt játszó Pierce Brosnan például úgy írt alá a produkcióra, hogy azt sem tudta, miről szól, még a forgatókönyvet sem kérte el, neki elég volt annyi, hogy Görögországban forgathat Meryl Streeppel. 
  • A forgatás javarészt Szkopelosz görög szigeten zajlott, illetve a közeli Szkiathosz is feltűnik pár snittre, míg egyes részeket, elsősorban a nagyobb „türelmet” igénylő táncjeleneteket a Pinewood Studios 007-es stúdiójában rögzítették.
  • A filmbeli szerelmes lányt, Sophie-t nem volt nehéz eljátszania Amanda Seyfriednek, aki valóban beleszeretett az ekkor még pályája elején járó Dominic Cooperbe. A pár három évig volt együtt.
Július 1-jén nyitotta meg a kapuit a PORT.hu, a Totalcar, a Filmio és a Lupa Beach együttműködésében a Lupa Drive-in Autósmozi, amely a műfaj '60-as évekbeli amerikai fénykorát igyekszik hetente négy este megidézni a budakalászi Lupa-tó parkolójában, csupa olyan régi klasszikussal és örökzöld közönségkedvenccel, mint a Ponyvaregény, a Vissza a jövőbe, a Koktél, a Macskafogó vagy az Üvegtigris.