A Lupa-tónál végre kiderül, "ki a *** az a Nagy Imre"

Július 25-én, vasárnap minden piros Lada tulajdonosa guruljon 20:45-re a Lupa Autósmozihoz, és nézze meg a Moszkva tér című kultfilmet!

Július 1-jén nyitotta meg a kapuit a PORT.hu, a Totalcar, a Filmio és a Lupa Beach együttműködésében a Lupa Drive-in Autósmozi a budakalászi Lupa-tó parkolójában. Azóta heti négy alkalommal csupa olyan örökzöld közönségkedvencet lehetett itt megnézni, mint a Vissza a jövőbe, a Jurassic Park, a Blöff vagy a Macskafogó. A kultfilmek sora most Török Ferenc 2001-es retró időutazásával, a Moszkva térrel folytatódik, úgyhogy akinek piros Zsigulija van, július 25-én, vasárnap mindenképpen guruljon 20:45-re a Lupa-tóhoz!

Forrás: Pannonia Entertainment Ltd.

 

Török Ferenc idén 20 éves kultfilmje 1989-ben játszódik. Magyarország változások előtt áll, állandó kapkodások jellemzik az életet szinte minden területen. Petya, az érettségi előtt álló gimnazista (Karalyos Gábor) most ünnepli 18. születésnapját. Barátaival a Moszkván találkoznak, hogy hozzájussanak a házibulik címeihez, aztán fel a hegyre, buliról bulira, majd hajnalba újra a Moszkva térre egy reggeli hamburgerre, majd tűzés haza. A ballagást kaotikus érettségi követi. Az 1945 utáni történelem tételeket eltörölték, a magyar tételt pedig a nagydumás Royal (Szabó Simon) sikeresen megszerezte a faterján keresztül. Ráadásul felajánlja Petyának, hogy beszállhat mellé a vonatjegy-hamisító üzletbe is. A síkhülye Kiglert (Csatlós Vilmos) átengedik matekból, indulhat az újabb buli, és maga a nagybetűs élet!

A film egyik érdekessége, hogy a Moszkva tér csak a munkacíme volt: jobb híján ezt írták rá a csapóra, aztán végül úgy is maradt. A rendező, Török Ferenc pont a PORT.hunak adott interjújában mesélt arról, hogy „mindenki azt mondta, hogy nem lehet az a címe, mert azt fogják hinni az emberek, csak egy villamosmegálló.”

Forrás: Pannonia Entertainment Ltd.

 

Íme néhány fontos tudnivaló azoknak, akik autósmoziban néznék meg az Moszkva tér című kultfilmet (és később esetleg mást is):

  • A belépőjegy 4990 forint. Ez egy személyautóra vonatkozik, amibe bármennyien beülhetnek – 
    viszont fontos tudni, hogy az igazi autósmozi-élmény (ahogy azt az amerikai filmekből már megszokhattuk) csak az első ülésekből élvezhető.
  • Jegyet a helyszínen (Budakalász, Lupaszigeti u. 8.) is lehet venni készpénzzel vagy bankkártyával fizetve, de érdemes online, elővételben megvásárolni, hogy biztosan jusson hely.
  • A helyszínen az autósmozi munkatársai mutatják meg, kinek hová kell leparkolnia a kocsijával.
  • A film egy 60 négyzetméteres vásznon pörög, a hangot az autórádión keresztül lehet hallgatni.
  • A napi vetítéseket csak szélsőséges időjárási körülmények esetén törlik (ebben az esetben a jegy érvényes lesz a pótelőadásra, illetve vissza is váltható).
  • A mosdó és a büfé előtt mindenki ügyeljen a távolságtartásra!