A Marvel elveszítheti a Pókember jogait

Már amennyiben az új film, a Pókember: Idegenben nem éri el világszerte az egymilliárd dolláros jegybevételt.

A szuperhősfilmes folytatás ugyan szépen menetel a világ mozijaiban, hiszen már több mint 600 millió dollárt keresett – de a boldogsághoz még hiányzik úgy 400 millió. Egy nemrég kiszivárgott szerződés állítólagos záradéka ugyanis kiköti, hogy a Marvel csak akkor tarthatja meg a Pókemberhez fűződő filmes jogokat, amennyiben a film eléri az egymilliárdos bevételt.

A 2015-ben a Sony és a Marvel között létrejött megállapodás szerint mindkét stúdió használhatja Pókember karakterét (így történhetett meg például, hogy míg az Oscar-díjas Pókember – Irány a Pókverzum című animációs filmet a Sony gyártotta, addig az új Pókember rebootok, azaz a Pókember: Hazatérés és a Pókember: Idegenben a Marvel berkeiben készültek), van ugyanakkor egy meglehetősen szokatlan kitétel.

Pókember: Idegenben. Forrás: InterCom

 

Ennek értelmében amennyiben a Pókember: Idegenben legalább egymilliárd dolláros bevételt ér el világszerte, a Marvel megcsinálhatja a harmadik Pókember filmet is, amennyiben viszont az eredmény alatta marad a kijelölt összegnek, a Sonyhoz száll vissza minden jog (eredetileg ugyanis a Sony egyedül birtokolta a figura filmes jogait).

A megállapodás a Marvel részéről vélhetően azért született, mert azt tervezték, hogy ha az új reboot is a korábbi, Andrew Garfield-féle Pókember reboot vagy az újragondolt Fantasztikus Négyes mozi sorsára jut, és a közönség utálni fogja, inkább rövid úton megszabadulnának a karaktertől. De a rajongók szerencséjére ez minden bizonnyal nem következik majd be, hiszen az említett 600 milliót mindössze egy hét alatt sikerült a Pókember: Idegenbennek összekalapoznia, így valószínűleg csont nélkül meglesz hamarosan az egymilliárd is.


(via Independent)