A Marvel elveszítheti a Pókember jogait

Már amennyiben az új film, a Pókember: Idegenben nem éri el világszerte az egymilliárd dolláros jegybevételt.

A szuperhősfilmes folytatás ugyan szépen menetel a világ mozijaiban, hiszen már több mint 600 millió dollárt keresett – de a boldogsághoz még hiányzik úgy 400 millió. Egy nemrég kiszivárgott szerződés állítólagos záradéka ugyanis kiköti, hogy a Marvel csak akkor tarthatja meg a Pókemberhez fűződő filmes jogokat, amennyiben a film eléri az egymilliárdos bevételt.

A 2015-ben a Sony és a Marvel között létrejött megállapodás szerint mindkét stúdió használhatja Pókember karakterét (így történhetett meg például, hogy míg az Oscar-díjas Pókember – Irány a Pókverzum című animációs filmet a Sony gyártotta, addig az új Pókember rebootok, azaz a Pókember: Hazatérés és a Pókember: Idegenben a Marvel berkeiben készültek), van ugyanakkor egy meglehetősen szokatlan kitétel.

Pókember: Idegenben. Forrás: InterCom

 

Ennek értelmében amennyiben a Pókember: Idegenben legalább egymilliárd dolláros bevételt ér el világszerte, a Marvel megcsinálhatja a harmadik Pókember filmet is, amennyiben viszont az eredmény alatta marad a kijelölt összegnek, a Sonyhoz száll vissza minden jog (eredetileg ugyanis a Sony egyedül birtokolta a figura filmes jogait).

A megállapodás a Marvel részéről vélhetően azért született, mert azt tervezték, hogy ha az új reboot is a korábbi, Andrew Garfield-féle Pókember reboot vagy az újragondolt Fantasztikus Négyes mozi sorsára jut, és a közönség utálni fogja, inkább rövid úton megszabadulnának a karaktertől. De a rajongók szerencséjére ez minden bizonnyal nem következik majd be, hiszen az említett 600 milliót mindössze egy hét alatt sikerült a Pókember: Idegenbennek összekalapoznia, így valószínűleg csont nélkül meglesz hamarosan az egymilliárd is.


(via Independent)

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu