A maszk sem ússza meg női verzió nélkül

Jim Carrey után női főhőssel akarják feltámasztani a nagy sikerű 1994-es képregény-adaptációt. Vajon ki lesz a főszereplő?

A hírt maga a Dark Comics-alapító Mike Richardson lebegtette meg, aki egyúttal a film executive producere is volt. „Egy olyan színésznőt szeretnék látni a főszerepben, aki igazán jó a fizikai humorban” – nyilatkozta Richardson A maszk közelgő huszonötödik évfordulója kapcsán a Forbesnak.

„Már meg is van a jelöltem, de nem árulhatom el a nevét”

– tette hozzá.

„Sokat kell még győzködnünk ezt a bizonyos színészt, szóval még meglátjuk… De sosem tudhatjuk, mit hoz a jövő, mindenesetre van egy pár ötletünk” – árulta el az alkotó, aki azt is elmondta, hogy milyen irányba fejlesztenék tovább a karaktert.

Annak idején ugyanis A maszk hatalmas siker volt, a kritikusok körében is (elsősorban Jim Carrey alakításának köszönhetően), de néhányan csalódtak az adaptációban, ugyanis az eredeti Dark Horse képregényben a figura sokkal sötétebb volt, mint a filmben, és Richardsonék most éppen ezt használnák ki a potenciális rebootban.

„Ez is egy karakterközpontú alkotás lenne egy olyan emberről, akinek megadatik a korlátlan hatalom. Igazából A maszk egész alapkérdése az, hogy vajon mihez kezdenénk, ha korlátlan hatalmunk lenne, akárcsak Stanley Ipkissnek. Egy ekkora erő birtokában gyakran kerekednek felül a legalantasabb vágyaink, és mindig nagy kérdés, hogy végül győzedelmeskedik-e az emberi természetünk, és jóra használjuk-e a erőnket”

– részletezte Mike Richardson.


(via NME)