A Mátrix 4. forgatását is láthatjuk a Venom második részében

A két stáb egyszerre dolgozott, közel egymáshoz.

San Franciscóban a Venom 2. – Vérontó stábja labdába sem rúghatott, miután kiderült, hogy velük egy időben forgatja Lana Wachowski a Mátrix: Feltámadásokat, méghozzá nem is messze. A Venom helyszíneiért felelős Christopher Kusiak a Screenrantnek nyilatkozva árulta el, hogy a két film stábja 2020-ban, még a világjárvány előtt nagyjából egy időben rendezkedett be San Franciscóban.

„Rengeteg dolog befolyásolta a forgatást” – mondta Kusiak. „Egy csomó autós felvételünk elmaradt, mert a Mátrix 4. elfoglalta az egész belvárost... Végül az egyik kaszkadőrmutatványt át kellett helyeznünk egy parkolóház tetejére, mert a rivális produkció miatt nem tudtunk eljutni az eredetileg kinézett területekre. Ha mi lettünk volna ott előbb, valószínűleg másképp alakult volna” – tette hozzá.

Forrás: InterCom


A Mátrix: Feltámadások gyakorlatilag annyira meghatározta San Francisco belvárosának utcaképét, hogy maga a forgatás is bekerült a Venom 2-be: Venom és Vérontó Coit Toweren zajló harca során a háttérben olyan helikoptereket láthatunk, amelyekkel épp a Mátrix 4-et forgatják.

A helikopterek valójában a Mátrix 4-ben szerepeltek. A film forgatása ugyanabban az időben zajlott, így az ő tevékenységük egy részét kaptuk lencsevégre.

– árulta el Kusiak.

A Venom 2-t egyébként október 1-jén mutatták be a tengerentúlon, és lenyűgöző, 90 millió dolláros bevételt hozott az amerikai jegypénztáraknál, ami nemcsak a járvány utáni tétova időszak rekordja, de 10 millió dollárral több, mint amennyivel az eredeti Venom 2018-ban nyitott. Hozzánk október 14-én érkezik a folytatás.

(Forrás: IndieWire)