A Mátrix tényleg folytatást kap?

Egy ideje már beszélnek róla, s habár egy darabig kacsának tűnt, most egyre több részlet derült ki. Állítólag már a főszereplő is megvan.

Ahogy arról korábban mi is írtunk, május közepén Chad Stahelski, a John Wick filmek rendezője, egyúttal a Mátrix-trilógia kaszkadőre nyilatkozta a következőt:

„Elképesztően boldog vagyok, hogy a Wachowskik nemcsak csinálnak egy Mátrixot, de kibővítik azt, amit mindannyian szeretünk.

És ha ez akár csak megközelíti a korábbiak színvonalát, nekem nem kell kétszer szólniuk. Ha annyit mondanak, hogy »hé, szükségünk van egy kaszkadőrre«, én már ugrom is, még akkor is, ha csak azt kell eljátszani, hogy elüt egy autó.”

Később ugyan azt mondták, hogy a szóban forgó mondatok ki lettek ragadva a kontextusból, és nem is pontosan így hangoztak el, de most a Discussing Film több, egymástól független forrástól is úgy értesült, mégis igaz a pletyka. Sőt: az derült ki, hogy a Wachowski testvéreknek nemcsak, hogy lesz valami közük a projekthez (például íróként vagy producerként), de ők fogják rendezni a negyedik részt is.

Mátrix. Forrás: InterCom

 

Ezenkívül olyan, gyanúsan pontos részletek szivárogtak ki, mint például, hogy a forgatás 2020 elején kezdődik Chicagóban, és hogy titokban (khm, ennek most minden bizonnyal lőttek), Project Ice Cream fedőnéven dolgoznak a projekten. A Mátrix 4. scriptjét Zak Penn, a Ready Player One forgatókönyvírója írta (róla korábban is elterjedt, hogy már tárgyal a dologról a stúdióval), a főszereplő pedig Michael B. Jordan (Creed filmek, Fekete Párduc) lesz.

A sztorit teljes titokban tartják, azt viszont tudni lehet, hogy a régi gárdából állítólag a látványtervező, Hugh Bateup is visszatér, ezúttal díszlettervezőként. Habár a felsorolt adatok meglehetősen akkurátusnak tűnnek, azért érdemes a hírt fenntartásokkal kezelni, annál is inkább, mivel a gyártó stúdió, a Warner nem erősítette meg egyik elemét sem. Ettől még persze akár igaz is lehet, szóval maradjatok velünk!


(via GeekTyrant)