A Menekülés New Yorkból remake-ben Kurt Russell fia lenne a főszereplő – jó ötlet vagy szentségtörés?

A rendező szerint Wyatt Russell tökéletes Snake Plissken lehet, ráadásul a rajongók tetszését is elnyerhetné vele.

Hamarosan mozikba kerül a legújabb A láthatatlan ember-adaptáció, nem csoda hát, ha a rendezője, Leigh Whannell sorra adja az interjúkat a filmes magazinoknak. És mivel ő a forgatókönyvírója és a rendezője a Menekülés New Yorkból remake-jének is, természetesen erről is rendre kifaggatják az újságírók. Arra a kérdésre, hogy odaadná Kurt Russell fiának, Wyatt Russellnek a remake főszerepét, ezt válaszolta:

Ezzel egészen nyilvánvalóan megnyerhetnénk a rajongókat. De vicces, mert annyira elfoglalt vagyok [A láthatatlan emberrel], hogy nincs sok időm visszatérni más projektekhez. Időnként meg is jelennek sajtóközlemények, te meg ott állsz, hogy »Ezt még nem is kellett volna szétkürtölni a nagyvilágnak!« Valójában nem tudom. Tényleg nem. Snake Plissken egy ikonikus karakter, része az emberek gyerekkorának és tinédzser éveinek. Nem volt az annyira rég, ő egy fontos ember számukra, épp ezért nagyon óvatosan kell bánnom vele. Úgy érzem, egy ilyen projektben nincs akkora alkotói szabadságom, mint mondjuk A láthatatlan ember esetében, akinek a karaktere variálható, hiszen számos ember kézjegyét magán viseli már, szól róla tévésorozat és képregény is. A Menekülés New Yorkból esetében viszont egy konkrét filmről beszélünk, amihez nem nyúlhatsz hozzá csak úgy. Meglátjuk, mi lesz.
Kurt Russell, Goldie Hawn és Wyatt Russell az Aljas nyolcas gálavetítésén a Los Angeles-i ArcLight Hollywood Cinerama Dome moziban (fotó: Frank Trapper/Corbis via Getty Images)

 

John Carpenter kultfilmjét, az  Menekülés New Yorkbólt az 1981-es bemutatója óta sokan sokféleképp jellemezték már. B-kategóriás akciómozi, Mad Max-nyúlás, neowestern, börtöndráma, disztópikus sci-fi, Amerika-szatíra. Nem csoda, hogy készült hozzá egy folytatás 1996-ban Menekülés Los Angelesből címmel, ahogy az sem, hogy minimum 15 éve keringenek pletykák arról, hogy lesz egy folytatása is, de minimum remake készül belőle. Utóbbival kapcsolatban szóba hozták már az évek során Len Wisemant és Brett Ratnert, mint rendezőt, 2010-ben a főszereplő Kurt Russellt pedig le akarták cserélni korábban Gerard Butlerre és Timothy Olyphantra is, de szóba került Charlie Hunnam neve is a Kemény motorosokból. (via Movieweb)