A Nagymenők karácsonyi jelenetén tesztelték, működik-e a CGI-vel megfiatalított Robert De Niro

Scorsese közelgő The Irishmanje kedvéért újraforgatták 1990-es klasszikusa híres képsorát. Na de hogy is van ez, mi derült ki ebből?

November 27-én kerül fel a Netflixre Martin Scorsese pályája eddigi legdrágább, így remélhetőleg leginkább nagyszabású gengszterfilmje, az egykor az olasz maffia bérgyilkosaként tevékenykedett ír Frank Sheeran igaz története alapján készült The Irishman. Korábban mi is többször írtunk róla, hogy a rendező annyira ragaszkodott kedvenc színészeihez, azaz Robert De Niróhoz, Al Pacinóhoz és Joe Pescihez, hogy a több évtizedet átölelő cselekmény teljes egészében, azaz minden életszakaszban ők formálják meg az adott figurát (De Niro a címszerepet, Pacino Jimmy Hoffát, Pesci pedig Russell Bufalino keresztapát alakítja).

Ahhoz azonban, hogy a ma már a hetvenes éveikben járó sztárok hitelesek legyenek fiatalemberként, nem elég a maszk, hanem CGI-vel fiatalították meg őket a szóban forgó jelenetek kedvéért. És hogy eldöntsék, vajon hitelesen működik-e majd a vásznon a vizuális trükk segítségével megfiatalított De Niro, Pacino és Pesci, az 1990-es Nagymenők karácsonyi parti jelenetét vették alapul (színészeink akkor a negyvenes éveikben jártak).

A dolog egészen pontosan úgy történt, hogy berendeztek egy helyszínt, ami úgy nézett ki, mint az eredeti filmben, aztán De Niro előadta ugyanazt a monológot. „Ugyanúgy elmondta azokat a mondatokat, hogy »Szabadulj meg a bundától! Szabadulj meg a Cadillactől!«, és eljátszotta a különböző érzelmeket, arckifejezéseket. Aztán az egész átment egy sor számítógépes képalkotó folyamaton” – számolt be róla maga Martin Scorsese az Empire magazinnak.

Az utómunkálatokat követően aztán az effektes cég embere, a rendező és a színész együtt, Scorsese privát vetítőjében megnézték az újonnan felvett, majd visszafiatalított De Niróval megalkotott jelenetet, méghozzá úgy, hogy hozzánézték az eredeti képsort is.

„Mindannyian ugyanazt éreztük. Ez valóban működni fog”

– mesélte a direktor az Empire-nek, amely lap egyébként egy egész lapszámot szentelt a The Irishmannek.


(via ScreenRant, Empire Online)