A Ragyogás folytatásában szerepel az eredeti Danny Torrance is

A Kubrick klasszikusában még hatévesen játszó Danny Lloyd is visszatér az Álom doktorban egy cameo szerep erejéig. Vajon kit játszik?

November 7-én a magyar mozik is bemutatják a Ragyogás folytatását, a Ewan McGregor főszereplésével készült Álom doktort, ami a korábbi filmhez hasonlóan szintén Stephen King regénye alapján forgott: a King által a Ragyogáshoz írt 2013-as Álom doktor alapján.

Danny Lloyd Jack Nicholsonnal a Ragyogásban. Forrás: Warner Home Video

 

Az új film alkotói többféleképpen is igyekeztek leróni tiszteletüket a nagy előd előtt: elhívták például a Ragyogás kisfiú főhősét, Danny Torrance-t alakító Danny Lloydot is szerepelni az Álom doktorban. A felnőtt Danny Torrance-t az említett McGregor játssza, a ma már 47 éves Lloyd pedig el is hagyta a színészi pályát (igazából a Ragyogáson kívül csak egyetlen másik filmben szerepelt, szintén még gyerekként), szóval ezúttal nem ő lesz Danny.

Ahogy arról korábban már írtunk, Lloyd egy Kentucky-beli közösségi főiskola biológiaprofesszoraként dolgozik, ezenkívül négygyermekes családapa. Ennek ellenére szívesen vállalta a cameót az Álom doktorban. Mike Flanagan rendező egyébként a Twitteren találta meg, és ott üzent rá, ő pedig szívesen jött, főleg, hogy csak egy egynapos beugrásról volt szó.

„Nagyon izgatott volt, hogy megcsinálhatja a cameót. A Ragyogás óta nem játszott nagyjátékfilmben. (…) Eljött egy napra, és mi odáig voltunk, hogy megszereztük”

– nyilatkozta az Álom doktor egyik producere, Trevor Macy a vörös szőnyegen állva a film díszbemutatóján. Sajnos azt nem árulta el, hogy pontosan mi Danny Lloyd szerepe. A rendező azonban azt elmesélte, hogy felmerült, hogy esetleg Jack Nicholsont, a Ragyogás férfi főszereplőjét is visszahozhatnák egy kisebb szerepre, de ebből nem lett semmi, mert a színész ugyan nagyon pozitívan nyilatkozott a folytatásról, de már évek óta nem vállal filmszerepet, ugyanis visszavonult.


(via Variety)

FRISSÍTÉS: Danny Lloyd a filmben látható baseballmeccs egyik nézőjét játssza, azt a kék baseballsapkás férfit, aki a piros baseballsapkásnak magyaráz.