A rajongók a leváltását követelték, de a Legendás állatok rendezője megvédte Johnny Deppet

A rajongók hevesen tiltakoztak, hogy az erőszakoskodással vádolt Johnny Depp alakítsa Gellert Grindenwaldot a Legendás állatok és megfigyelésük folytatásában.

Miután felfedték a Legendás állatok és megfigyelésük Grindelwald bűntettei alcímű második részének szereplőiről készült csoportképet, a rajongók örömmel fogadták Jude Law fiatal Dumbledore-ját, ám Johnny Depp jelenlétén kiakadtak, és múltbéli tettei miatt Grindelwald újracastingolását követelték.

Depp és Amber Heard meglehetősen hangosan váltak el még tavaly. A színésznő azzal vádolta a mára látványosan kiégett, ellustult Deppet, hogy folyton ivott, és vitáik többször tettlegességig fajultak. Utóbbit megerősítendő Heard lefotózta a zúzódást, amit Depp okozott azzal, hogy hozzávágta a telefonját.

A jelenlegi, szexuális zaklatásos botrányokkal teli, vészterhes idők ellenére Depp ügye valamiért a feledésbe homályába merült, és noha korábbi kapcsolatai határozottan cáfolták, hogy Depp valaha is bántalmazta volna őket, az internet népe nem felejt. Ezért akarták, hogy eltávolítsák a színészt a filmből. Annak ellenére is, hogy az első rész végén már megmutatta magát, miután levette álcáját.

David Yates rendező az Entertainment Weeklynek elmondta, hogy nagyon csekély az esélye, hogy kidobják Deppet a produkcióból.

"Őszintén szólva, most megy ez az ügy, amiben egy csomó embert megvádolnak dolgokkal, több áldozat is vádolja őket egyszerre, és ez az egész lenyűgöző, ugyanakkor rémisztő is. Johnnyval kapcsolatban nekem úgy tűnik, hogy volt egy ember, aki előállt valamivel, és benyújtotta a követelését. Én csak arról az emberről beszélhetek, akit nap mint nap látok: egy nagyon tisztességtudó és kedves embert. Bármivel is vádolták, az nem illik ahhoz, akivel együtt dolgozom."

Johnny Depp exei, többek közt Winona Ryder, Vanessa Paradis, és Lori Anne Allison a színész mellé álltak, és határozottan cáfolták, hogy valaha is bántalmazta volna őket.

"Ez azért eléggé különbözik azoktól az ügyektől, amelyekben hosszú évek alatt többen is áldozatul estek. Ezeket ki kell vizsgálni, és az egész iparágunkat is át kell gondolni, ami megengedi, hogy ez évek óta újra és újra megtörténjen. Johnny sehogy sem tartozik ebbe a kategóriába. Szóval, én nem feszegetem. Lépjünk túl rajta." - zárta le az ügyet Yates.