A Rambo 5 egy rakás szemét az eredeti Rambo-regény írója szerint

David Morrell kínosan érzi magát, amiért a legendás vietnami veteránját és az Utolsó vért együtt emlegetik.

Miután a kritikusok többsége lehúzta az Utolsó vér alcímen futó Rambo 5-öt, kegyelemdöfésként az eredeti, 1972-es Rambo-regény írója, David Morrell is lefitymálta a filmet a Twitter-oldalán, miután megosztotta az Usa Today cikkét:

Egyetértek ezzel a Rambo: Utolsó vér-kritikával, ez a film egy rakás szemét. Kínosan érzem magam, hogy a nevemmel együtt emlegetik.

Korábban a Newsweek magazinnak is elég rosszallóan nyilatkozott a filmről:

Romlottnak és embertelennek éreztem magam, miután kijöttem a moziból. Lelkesedés helyett hiányérzetem van. Úgy érzem, kevésbé vagyok emberséges most, hogy láttam a filmet, és ez elég szerencsétlen üzenet manapság. A film tipikus ultraerőszakos exploitation-grindhouse film a '70-es évekből. A díszletek olcsók, a rendezés ügyetlen. Ha Rambót John Smith-nek keresztelnék át a filmben, nem változna meg semmi. Még ha valaki ismeri is Rambo múltját, a 40 évnél fiatalabbak biztosan azon gondolkoztak a film alatt, hogy mi az ördögöt akart Rambo ezzel a sok alagúttal?

Azt azért a rend kedvéért jegyezzük meg, hogy Morrellnek csak most lett büdös valamiért a Rambo franchise és a sokadik folytatás. Korábban, amikor pont ő írta meg jó pénzért a Rambo 2 és a Rambo 3 hivatalos regényváltozatait a filmek alapján, érdekes módon nem morgott, hogy mekkora baromság mindkettő. Rajongói kérdésre egyébként Morrell a 2008-as John Rambót (egészen pontosan a vágatlan rendezői változatot) kifejezetten dicsérte. (via NME.com)