A rémálom nem ér véget: folytatást kap az AZ

Alig mutatták be a gyilkos bohóc történetét, a rendező és a producerek már a folytatásról beszélnek.

A kritikai és a várható közönségsikerek az AZ alkotóit, producereit máris a folytatásra ösztönzik. Olyannyira, hogy a New Line Cinema filmstúdió már lépéseket tett, hogy elkészítsék a második részt.
Gary Dauberman, az AZ forgatókönyvírója már alá is írta szerződését a folytatásra, Andy Muschietti rendezőt pedig már csak egy lépés választja el, hogy újra szerződést kössön a New Line-nal.

Már az is biztosnak tűnik, hogy újra Bill Skarsgård veszi fel a piros orrot, hogy újra halálra rémissze a békés kisváros lakosságát, és persze a mozinézőket, a stáb többi tagjának kiléte azonban még bizonytalan.

Az AZ Stephen King azonos című regényéből készült, és egy csapat gyerek történetét meséli el, akik próbálják kideríteni, hogy hova tűntek el társaik, de azok a fejezetek, amikben a gyerekek már felnőnek, kimaradt a filmből. A folytatás tehát valószínűleg ezeknek a kimaradt fejezeteknek a megfilmesítése lesz, vagyis az első részben szereplő gyerekektől elbúcsúzhatunk, és egy teljesen más szereplőgárdát kaphatunk helyettük.

Andy Muschietti, a rendező a hét elején már elcsepegtetett pár információt a második részről:


A gyerekek érzelmi utazására akartam fókuszálni. Abba a másik dimenzióba kerülni – a másik oldalra – ez az, amit a második részben bemutatnék.

„A könyvben mindig a gyerekek szemszögéből látjuk az eseményeket, szóval minden, amit Pennywise-ról tudunk, spekulatív és az abszurditásban rejtőzik, szóval azt a titokzatosságot szerettem volna tiszteletben tartani, hogy igazából nem tudunk semmit arról, hogy mi van a másik oldalon.”

via DigitalSpy