A rémségek kiruccannak!

Hőseink elhagyják Erdélyt, ha nem is végleg, hogy a Titanic másolatán bulizzanak, mi pedig gyorsan megnézzük, hogyan is jött össze az eredeti film, amit történetesen a Veszettség nemzetközi világnapján mutattak be!

Miért is ne nézhetne a gyerek horrort, ha az vicces? Merthogy maga a horror – eredetileg irodalmi - műfaja is egykor a kicsiknek szánt rémmesékből rágta ki magát, majd jöttek a horrorvígjátékok és vidám egész estés animációs mesék. Amik mellesleg iszonyú sikeresek lettek, mint az Addams Family, a Szörnyecskék vagy a Szörny Rt., és persze a 2012. szeptember 28-án, vagyis a Veszettség Világnapján bemutatott Hotel Transylvania - Ahol a szörnyek lazulnak, ami ugyan nehezen jött össze, de már az első körben $358,375,603 szedett össze a mozikban, és ez már borítékolta is a folytatást, és három évre rá jött a Hotel Transylvania 2. - Ahol még mindig szörnyen jó is. És miért jött össze nehezen az első film? Mert nehéz volt jogilag tisztázni minden veretes karakter szerepét, illetve alig találtak megfelelő rendezőt.

A film ötlete már 2006-ban megszületett, megvolt a koncepció, hogy az erdélyi kastélyban összejön minden ismert szörny, Drakula, Frankenstein, a Láthatatlan Ember, a Múmia, a Fejnélküli Lovas, és sokan mások. Majd sorban estek ki a jelentkező filmesek, míg hatodszorra végül sikerült leszerződtetni a legendás orosz születésű Genndy Tartakovsky (Pindúr Pandúrok, Dexter laboratóriuma, Szamuráj Jack), akinek ez lett az első egész estés munkája. És aki a második rész után azt mondta, ő már nem lát több fantáziát a dologban, csinálja más a harmadik részt, majd fogta magát és megcsinálta a rég pihentetett Szamuráj Jack új és egyben utolsó évadát, aztán elment nyaralni a családjával, mert rájuk fért már. A nyaralás pedig olyan pocsékul sikerült, hogy filmötlet lett belőle, és Tartakovsky bejelentette, hogy mégis csinál egy harmadik részt. Ez lett a Hotel Transylvania 3. - Szörnyen rémes vakáció. - amelyben hőseink végre elhagyják az ódon kastélyt és kimozdulnak Erdélyből.

Amelyben hőseink Mavis, a vámpírlány unszolására egy óceánjárón indulnak nyaralni, nem sejtvén, hogy az egész csak csapda, a csinos kapitány(nő) pedig nem más, mint a vámpírvadász Van Helsing unokája. Bizony, lesz kalamajka, szerelem, mert Drakula persze beleszeret ősellensége ivadékába, és minden egyéb, szokás szerint nagyon viccesen és elképesztő technikai kivitelezésben – már az első részben is nagyjából 300 ember dolgozott csak a ruhákon és díszleteken. És bár nekünk, magyar nézőknek ez cseppet sem fog feltűnni, de visszatér az eredeti szinkrongárda is Adam Sandler vezetésével – ő Drakula gróf, és természetesen Csőre Gábor szólaltatja meg. És Sandlernek óriási szerepe volt már az első film megszületésében is executive producerként, illetve társforgatókönyvíróként, és szokás szerint hozta magával az összes haverját, Kevin Jamest, Andy Samberget és Steve Buscemit, Mavis pedig Miley Círus lett volna, de az utolsó pillanatban visszalépett, így ugrott be a helyére Selena Gomez.