A Reszkessetek, betörők! törölt jelenete izgalmas dolgot fed fel

A tomboló kánikulában jól jön egy kis érdekesség az egyik legismertebb karácsonyi moziból. Ismerjétek meg a McCallister klán Franciaországban élő ágát!

Biztos mindenki jól emlékszik rá, hogy a Reszkessetek, betörők!-ben a magára hagyott kis Kevin egy párizsi telelésről maradt le, hiszen családja oda utazott az ünnepekre. Mivel a franciaországi kiruccanást némiképp beárnyékolta az egyedül maradt kisfiú miatt véghezvitt intézkedések sora, talán a nézőben is kevésbé maradt meg az utazás apropója: McCallisterék azért repültek a francia fővárosba, mert ott él Kevin nagybátyja, Rob, vélhetően francia felesége, Georgette és a félig francia, félig amerikai kis unokatesók, és őket mentek meglátogatni.


Mivel a film Franciaországban játszódó jeleneteiben leginkább azt láthatjuk, ahogy a McCallister szülők lázasan telefonálnak és megpróbálnak valahogy visszajutni Kevinhez, valószínűleg nem sokunkban maradt meg Rob és családja. A Reszkessetek, betörők! egyik, egyébként zseniális törölt jelenetében azonban közelebbről is megismerhetjük őket. A fenti beidőzített részletben

az egész párizsi família díszbe vágva várja a reptéren a chicagói McCallistereket, akik nagy elánnal elrobognak – nemhogy mellettük, de az üdvözlésükre kihúzott feliratot áttépve szó szerint rajtuk.
Joshua Jackson és Matt Doherty a Kerge kacsák 3-ban. Forrás: Disney+


Ebben a jelenetben Rob, Georgette és két, szépen felöltöztetett kislány mellett ott várja amerikai rokonait Steffan McCallister is, a kis Kevin egyik francia unokatesója, akit nem más formál meg, mint a később a Kerge kacsák-filmekkel híressé vált Matt Doherty. És annak ellenére, hogy ezt a képsort kivágták a Reszkessetek, betörők!-ből, Dohertynek azért maradt benne egy rövidke megjelenése: amikor a McCallister család a francia rokonoknál tévét néz, ott díszíti a háttérben a fehér karácsonyfát (mivel a jelenet nem került be teljes egészében a kész filmbe, mindez szintén szerepel a fenti videóban).

Doherty egyébként később a Kerge kacsák-filmeken kívül (amelyben amúgy a Lester, röviden Les Averman nevű fiút formálta meg) játszott az Elbaltázott nászéjszakában, és egy epizód erejéig visszatért a Kerge kacsák sorozatformában megvalósított folytatásában, a 2021-es Kerge kacsák: Így kell tarolni!-ban is, ami – a filmekkel együtt – elérhető a Disney+ kínálatában.

Matt Dohery egyébként így néz ki mostanában:

Forrás: Bobby Bank / WireImage / Getty Images


(via Slashfilm)