A Skywalker korában úgy ölt meg J.J. Abrams egy jól ismert, régi szereplőt, hogy a fanok észre sem vették!

Nien Nunb, a második Halálcsillag felrobbantója többet érdemelt volna!

V I G Y Á Z A T ,  S P O I L E R V E S Z É L Y  ! ! !

A decemberben mozikba került Skywalker korában több olyan ismert karakter is meghalt, aki már a régi Star Wars-trilógiában is fontos szereplő volt. Ám míg Leia és a Palpatine császár igen látványos utolsó jelenetet kapott, addig szegény Nien Nunb haláláról semmit sem tudtunk meg. Nagyjából a premiernap óta vitatkoztak róla a feketeöves fanok, és egészen mostanáig kellett várni arra, hogy kiderüljön: a vicces ábrázatú sullusti űrhajópilóta sajnos már nincs az élők sorában. Ezt maga a film regényváltozatának (Star Wars: The Rise of Skywalker Expanded Edition) szerzője, Rae Carson is megerősítette:

No de ki is ez a Nien Nunb, és miért kellene rá emlékeznie egy mezei Csillagok háborúja-nézőnek? Miért ekkora baj, hogy csak egy villanásra lehetett látni a Skywalker korában, amikor szegényt megsemmisíti a Császár Erő-villáma, Leia régi zászlóshajójával, a Tantive IV-el együtt? Hát mert ő volt Lando másodpilótája, azaz a második Halálcsillag elpusztítóinak egyike A Jedi visszatérben!

Aki ráadásul Landóval ellentétben nemcsak, hogy Leia mellett maradt az Ellenállás megszervezésének zűrzavaros évtizedeiben, de egészen Lieutenant Commander, azaz őrnagyi rangig vitte a flottában! Láthattuk Az ébredő Erőben egy X-szárnyú vadászgépben ülni, amikor az Ellenállás megtámadta a Stakiller bázist:

És tisztként ő is ott volt Az utolsó Jedik taktikai eligazításos jelenetében, amikor az Ellenállás a Raddus nevű cirkáló fedélzetén átbeszélte a további teendőket:

Szóval azért nem akárki volt szegény Nien Nunb, akivel igencsak rútul elbánt a Disney és J.J. Abrams. Hiszen még Csubakka is megkapta azt a medált a Skywalker kora végén, ami már az első Halálcsillag felrobbantása után járt volna ugyanúgy neki is, ahogy Luke-nak és Hannak! Lando űrlény másodpilótája viszont hiába pusztított el két galaxisokat fenyegető tákolmányt, nem kapott medált, de még egy tisztességes haláljelenetet sem... (via Uproxx)