A Skywalker korában úgy ölt meg J.J. Abrams egy jól ismert, régi szereplőt, hogy a fanok észre sem vették!

Nien Nunb, a második Halálcsillag felrobbantója többet érdemelt volna!

V I G Y Á Z A T ,  S P O I L E R V E S Z É L Y  ! ! !

A decemberben mozikba került Skywalker korában több olyan ismert karakter is meghalt, aki már a régi Star Wars-trilógiában is fontos szereplő volt. Ám míg Leia és a Palpatine császár igen látványos utolsó jelenetet kapott, addig szegény Nien Nunb haláláról semmit sem tudtunk meg. Nagyjából a premiernap óta vitatkoztak róla a feketeöves fanok, és egészen mostanáig kellett várni arra, hogy kiderüljön: a vicces ábrázatú sullusti űrhajópilóta sajnos már nincs az élők sorában. Ezt maga a film regényváltozatának (Star Wars: The Rise of Skywalker Expanded Edition) szerzője, Rae Carson is megerősítette:

No de ki is ez a Nien Nunb, és miért kellene rá emlékeznie egy mezei Csillagok háborúja-nézőnek? Miért ekkora baj, hogy csak egy villanásra lehetett látni a Skywalker korában, amikor szegényt megsemmisíti a Császár Erő-villáma, Leia régi zászlóshajójával, a Tantive IV-el együtt? Hát mert ő volt Lando másodpilótája, azaz a második Halálcsillag elpusztítóinak egyike A Jedi visszatérben!

Aki ráadásul Landóval ellentétben nemcsak, hogy Leia mellett maradt az Ellenállás megszervezésének zűrzavaros évtizedeiben, de egészen Lieutenant Commander, azaz őrnagyi rangig vitte a flottában! Láthattuk Az ébredő Erőben egy X-szárnyú vadászgépben ülni, amikor az Ellenállás megtámadta a Stakiller bázist:

És tisztként ő is ott volt Az utolsó Jedik taktikai eligazításos jelenetében, amikor az Ellenállás a Raddus nevű cirkáló fedélzetén átbeszélte a további teendőket:

Szóval azért nem akárki volt szegény Nien Nunb, akivel igencsak rútul elbánt a Disney és J.J. Abrams. Hiszen még Csubakka is megkapta azt a medált a Skywalker kora végén, ami már az első Halálcsillag felrobbantása után járt volna ugyanúgy neki is, ahogy Luke-nak és Hannak! Lando űrlény másodpilótája viszont hiába pusztított el két galaxisokat fenyegető tákolmányt, nem kapott medált, de még egy tisztességes haláljelenetet sem... (via Uproxx)

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu