A South Park rendezőpárosa újabb mozifilmre készül

Miközben bejelentették, hogy újabb három évaddal meghosszabbítják népszerű animációs sorozatukat, Matt Stone-nak és Trey Parkernek már egy újabb nagyjátékfilmen jár az esze.

Az alkotópárosnak „igazán kib*szott jó ötletei” vannak egy újabb egész estés filmre a Ki korán kel, kannibált lel!, a Spermafióka, a South Park: Nagyobb, hosszabb és vágatlan, illetve az Amerika Kommandó: Világrendőrség után – az egyetlen kikötésük, hogy ne a South Park világában játszódjon.

Parker és Stone 2004-es animációs szatírájuk, az Amerika Kommandó: Világrendőrség óta, azaz 15 éve nem jelentkezett közös nagyjátékfilmmel, de nem csoda, hogy most, hogy megint készen állnának egyre, kicsit el akarnak távolodni a South Parktól, hiszen számukra ez jelenti a napi rutint. A népszerű animációs széria szeptember 25-én kezdi a 23. évadát, és a Comedy Central csatorna a napokban jelentette be, hogy további három szezonra is berendelik, azaz a szériából rekordnak számító 26 évad már biztosan készül – ez egyébként összesen minimum 327 epizódot jelent.

Matt Stone és Trey Parker a South Park tizenötödik évfordulós buliján 2011-ben. Forrás: Jeff Kravitz / FilmMagic / Getty Images

 

„Mi filmkészítőként gondolunk magunkra. De mostanában olyan, mintha mindenki inkább a tévének dolgozna. Mintha már el lenne cs*szve az egész filmipar. És mindenki azt hajtogatja, hogy ne kezdjünk moziba. Szóval mi csak azért is csinálunk egy filmet” – szögezte le Matt Stone. „Méghozzá egy olyat, aminek

semmi köze nem lesz a South Parkhoz, sem valamelyik streamelős szolgáltatáshoz. Alapvetően azt akarnánk, hogy az emberek elmenjenek rá a mozikba, és együtt megnézzék”

– tette hozzá. Trey Parker pedig azt az értékes gondolatot fűzte hozzá, hogy „ja, és a premierpartikat is nagyon szeretjük”.

Mi a magunk részéről mindehhez annyit tennénk hozzá, hogy habár nagyon jó volt a South Park mozifilm, a rajongók jól járnának egy South Parkon kívüli Stone–Parker-filmmel is, legalábbis ha az iszonyatosan vicces Spermafiókából indulunk ki. Sőt: a legjobb talán az lenne, ha az alkotók végre elkészítenék 2011-es színpadi musicaljük, a The Book of Mormon filmverzióját. Annál is inkább, hiszen azt már három éve bejelentették…


(via Uproxx, GeekTyrant)