A Star Warshoz csábították a Szárnyas fejvadász 2049 művészeti vezetőjét

Vajon a Star Wars 9 is tele lesz repülő kocsikkal és érzelmes androidokkal, mint a Szárnyas fejvadász?

Alig jelentette be J.J. Abrams a japán Disney-expón, hogy idén nyáron elkezdődik a Star Wars IX forgatása, máris itt az újabb bombahír a Csillagok háborúja franchise-zal kapcsolatban: a Lucasfilm és a Disney leszerződtette művészeti vezetőnek a Szárnyas fejvadász 2049 díszlettervezőjét, Paul Ingilst.

Inglis korábban olyan blockbustereken és kultfilmeken dolgozott, mint a Skyfall, a Prometheus, a Mission: Impossible - Titkos nemzet és Az ember gyermeke. A magyarországi helyszíneken forgatott Szárnyas fejvadász 2049 képi világa ráadásul nem is áll olyan messze a Csillagok háborújáétól.

Gondoljunk csak a 2002-es A klónok támadására, amiben Obi-Wan és Anakin a Coruscant felhőkarcolói és lebegő autói közt fénykardozva nyomoztak a klónhadsereg titka, valamint az alakváltó fejvadász, Zam Wesell után!

A Disney nemrég egyébként egy másik nagyágyút is leigazolta a Star Wars IX-hez Chris Terrio forgatókönyvíró személyében, aki 2013-ban Oscar díjat kapott az Argo-akcióért, és azóta is sűrűn együtt dolgozik Ben Affleckkel, többek közt a Warner szuperhősfilmjein.