A szexuális zaklatással vádolt Morgan Freeman nem hagyja magát

A sztár ügyvédein keresztül azt követeli: vonja vissza a CNN az őt leleplező riportot.

Az Oscar-díjas színészről a csatorna a múlt héten közölt le egy anyagot, melyben nyolc nő állította róla, hogy szexuálisan zaklatta őket: a beleegyezésük nélkül nyúlt hozzájuk vagy szexuális tartalmú megjegyzéseket tett az alakjukra (minderről részleteket az Index cikkében olvashatunk).

Freeman először bocsánatot kért, és leszögezte, hogy viselkedésével nem állt szándékában bárkit is kellemetlen helyzetbe hozni. Második közleményében a sztár azonban már olyasmiket írt, hogy nagyon feldúlja, hogy az általa leélt nyolcvan évet egy szempillantás alatt tönkre tehetik ezek az állítások, és hogy

ő mindig csak azt akarta, hogy a környezetében lévők (nemcsak nők, hanem a férfiak is) jól érezzék magukat, ezért halmozta el őket bókokkal.

Ezenkívül kikérte magának, hogy nőket zaklatott volna, vagy hogy szexet kért volna foglalkoztatásért, illetve az általa biztosított más előnyökért cserébe.

A sztár most még tovább ment: ügyvédei egy tízoldalas levelet juttattak el a CNN-hez, amelyben az áll, hogy a csatorna riportja Freeman becsületébe gázolt, ami súlyos hatásokkal járt a karrierjére nézve. Ezért azt követelik, hogy vonják vissza az anyagot, és ugyanazon a fórumon, ugyanolyan formában kérjenek bocsánatot.

Morgan Freeman ügyvédei azt is állítják, hogy az egész ügyet kirobbantó riporternő, Chloe Melas, akit állítása szerint szintén zaklatott a sztár, minden alap nélkül gondolta azt, hogy szexuális zaklatás áldozata (egy ezt megerősítő videó látható fentebb), a többi megszólalót pedig ő vette rá, hogy Freeman ellenében szólaljanak fel. A CNN egyelőre nem reagált a megkeresésre.


(via NME)