A szexuális zaklató Kevin Spacey ellen újabb nyomozás indult

Gyűlnek a bizonyítékok a kegyvesztett színész ellen is – a végén az övé is olyan csúnya ügy lesz, mint Weinsteiné.

Mint arról korábban többször is beszámoltunk, miután a Star Trek-sztár Anthony Rapp tavaly azzal vádolta Spacey-t, hogy molesztálta, amikor ő még csak 14 éves volt, egyre több panasz érkezett a kétszeres Oscar-díjas színész ellen, ami azt eredményezte, hogy az óceán mindkét partján, Londonban és Los Angelesben is több párhuzamos nyomozás indult ellene.

Kevin Spacey a Kártyavár című sorozatban

 

Most Los Angelesben adott át egy újabb esetet a Megyei Seriffiroda felülvizsgálatra a Kerületi Ügyészi Hivatalnak, ahol majd eldöntik, történik-e vádemelés az ügyben. Az aktáról egyelőre mindössze annyit lehet tudni, hogy szexuális zaklatásról van szó, de a közelebbi részletek nem ismertek.

A Los Angeles-i Kerületi Ügyészség egyébként már április óta nyomoz egy ügyben, ami egy Spacey által 1992 októberében elkövetett szexuális zaklatást érint. A színész ellen eközben Londonban hat eset miatt folyik nyomozás, melyek közül a legelső 1996-ban történt. A Rapp által kirobbantott botrányt követően Spacey karrierje rekordidő alatt lenullázódott: sorozatából menesztették, filmjéből „kiradírozták”.

De azokkal a filmekkel sem jobb a helyzet, amikben benne maradhatott: a napokban bemutatott Billionaire Boys Club például, amelynek ő játssza az egyik fontos mellékszerepét, hatalmasat bukott: nyitó hétvégéjén mindössze 618 dollárt keresett a mozikasszáknál – erről itt írtunk korábban.


(via Variety)