A Szörnyecskék főszereplője szerint lesz harmadik rész

Egy interjúban szívesen beszélt arról, hogy igazából nem tud semmit.

Zach Galligan neve talán még a masszív filmrajongóknak sem mond semmit: ő volt a srác a Szörnyecskékben. Életművének diadalmas szakasza ezzel nagyjából le is zárult, a folytatás mellett olyan műalkotásokban láthattuk őt, mint a Cyborg 3.: A teremtő, Nyers erő, Végzetes pont vagy a nagyon ígéretes című G-Men From Hell (amit egyébként Nicholas Cage testvére rendezett).

A fene nagy reboot/remake/folytatás- és nosztalgiaőrület jegyében már jó ideje rebesgetik, hogy a Szörnyecskéket is felmelegítenék. Zach Galligan  “elveszett” filmje, a Nothing Last Forever bemutatója kapcsán a Bleeding Coolnak a zöld randaságok jövőbeli ámokfutásáról is beszélt. Sokat, ám nem túl velősen. Annyit biztosan tud, hogy az eredeti forgatókönyvírója, Chris Columbus szeretné megcsinálni, de csakis folytatást hajlandó, és figyelmen kívül hagyná a második részt, mert szerinte pocsék, és eredetileg nem franchise-ban gondolkodott. Az új falka 1990-ben, hat évvel az első után, nélküle készült el, a forgatókönyvet számtalanszor újraírták, rengeteg ötletet kidobtak - az egyikben Las Vegasra szabadították volna rá a szörnyecskéket, de nagyon drága lett volna megvalósítani. Erről egy vicces videó is készült, amiben elképzelték, hogyan születhetett meg a film. (Érthetetlen, miért szidják annyira, talán mert gátlástalanul beteg, de fenemód szórakoztató.)

Galligan az új filmet úgy tudná elképzelni, mint Az ébredő erőt, visszatérne egy csomó régi szereplő és egyben bemutatna újakat is. Egyébként semmi konkrétat nem tud, de nem lenne meglepődve, ha egyszer csak felhívnák, mert már a második felvonásnál is csak 3 hónappal a forgatás kezdete előtt szóltak neki. Abban biztos, hogy Spielberg is beszáll majd, hiszen egy csomó pénzt kereshet, amivel persze nincs semmi baj.

Ha lesz is harmadik rész, nem Galligan, hanem Phoebe Cates visszatérte lesz igazán örömteli, hiszen gyerekkorunk egyik nagy szerelme több, mint 20 éve visszavonult a filmezéstől, azóta csak kétszer állt a kamerák elé.