A szürke ötven árnyalata máris klasszikussá vált

Újabb film készült E.L. James erotikus regénye ihletésére.

Az nem újdonság, hogy filmfeldolgozás készült A szürke ötven árnyalatából (sőt az egész trilógiából) – most viszont valami olyasmi történt, aminek hatására a könyv megindulhat a kanonizálódás útján.

Május 31-én ugyanis bemutatnak egy Könyvklub, avagy az alkony ötven árnyalata című filmet, amelyben már meghatározó fontosságú irodalmi műként hivatkoznak a regényre,

sőt a komédia egész cselekménye A szürke ötven árnyalata elolvasása köré épül.

Mary Steenburgen a Könyvklubban. Forrás: Freeman Film

 

Történik ugyanis, hogy négy jó kedélyű, idősebb nő könyvklubot alapít, ahol egyikük javaslatára az E.L. James-könyv kerül terítékre – és ez alaposan felrázza mindegyikük életét, hiszen az erotikus regény hatására mindegyikükből előbújik a végzet asszonya: valaki évtizedekkel korábbi szerelmével találkozik újra, más ellaposodó házasságát dobja fel, megint más pedig végre tovább tud lépni a férje halálán.

 

 

Egyelőre a film előzetesét tudjuk megnézni, amit mindenképpen érdemes, hiszen a Könyvklub főszerepeit olyan dögös nyugdíjasok hozzák, mint Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen és Mary Steenburgen. Mellettük Don Johnson, Andy Garcia, Richard Dreyfuss és Craig T. Nelson játsszák a deresedő halántékú szépfiúkat. Nem mellesleg pedig már a traileren is több alkalommal hangosan felröhöghetünk.


(via Freeman Film)