A Testről és lélekről sztárja újra forgat

Az Európai Filmdíj-nyertes Borbély Alexandra Felméri Cecília bemutatkozó nagyjátékfilmjében, a Spirál című, thriller elemeket tartalmazó, humorral finoman átszőtt lélektani drámájában szerepel.

A Spirál forgatása a sződligeti horgásztó környékén kezdődött meg: ez a helyszín ad otthont a négy évszakon átívelő filmnek, melynek főszereplői az Oscar-jelölt, Arany Medve-díjas Testről és lélekről főszereplőnőjén kívül az Anyai szív című filmmel Arany Medve-díjat nyert Bogdan Dumitrache román színész és Kiss Diána Magdolna.

Borbély Alexandra a forgatáson. Forrás: port

 

A filmben – amely az emberi kapcsolatokról, konfliktusokról, a változás nehézségeiről és az elengedésről szól – egy furcsa háromszögtörténet bontakozik ki egy férfi és két nő között. „A Spirál stílusa szerves része a történetmesélésnek, az egyik lényeges téma a stíluson keresztül jut el a nézőhöz:

mindenki a maga világában él, mindenki a saját életét éli, sohasem tudhatjuk pontosan, mit érez a másik”

– nyilatkozta készülő filmjéről a rendezőnő.

A film helyszínéül szolgáló sződligeti horgásztó. Forrás: port


A film fontos szereplője Terror cica: a vele való közös jelenetek különösen nagy kihívást jelentettek Borbély Alexandra számára, 10 éve tartó macskafóbiájával kellett ugyanis megküzdenie. A Spirál forgatása a tervek szerint a júniusi etap után következő kilenc októberi nap után 2019. februárjában zárul. Az alkotás rendezőjét, a kolozsvári Felméri Cecíliát olyan rövidfilmjeiről ismerhetjük, mint a Boldogságpasztilla, a Végtelen percek, a Mátyás, Mátyás vagy a Kakukk. Műveivel már több mint 30 díjat nyert világszerte.


(via Spirál / Spiral)