A Trónok harca nyomdokaiba lépett a Kisasszonyok

Greta Gerwig kosztümös filmjében is felfedeztek a szemfüles nézők egy kínos bakit: műanyag palack éktelenkedik a XIX. századi hősök keze ügyében.

A Saoirse Ronan, Florence Pugh, Eliza Scanlen és Emma Watson főszereplésével készült regényadaptáció az amerikai polgárháború után, 1868 környékén játszódik, az anakronizmus pedig azt a jelenetet érinti, amelyben a 39. perc környékén a Timothée Chalamet által játszott Laurie Amyvel (Pugh) beszélget.

Egy éles szemű Twitter felhasználó fotókat is kirakott arról, hogy Chalamet mellett egy műanyag kulacsot láthatunk, mögötte pedig egy vizespalackot. A Kisasszonyoktól annak idején le volt nyűgözve a kritika. A bakiról tudósító Independent például ötből öt csillagot adott neki.

„Gerwignek és színészeinek köszönhetően új fényben látjuk feltűnni az ismerős figurákat, és tökéletlenségeik ellenére is elnyerik az empátiánkat.

A Kisasszonyoknak ez a mély együttérzése betonozza be státuszát a mozi nagy eredményei közé” – írta róla a site kritikusa. Remélhetőleg emiatt a kis hiba miatt nem változik meg a véleménye.

Mostanában rájár a rúd a filmesekre: tavaly májusban a Trónok harca utolsó évadának negyedik és hatodik, azaz utolsó részében is sikerült bakizniuk egyet az alkotóknak. Először egy Daenerys mellett felejtett papír kávéspohár miatt volt hangos a közösségi média, majd Sam Tarly lábánál fedeztek fel egy műanyag vizespalackot. Nagy különbség azonban, hogy míg a Kisasszonyokkal elégedettek a nézők, addig a Trónok harca teljes nyolcadik évadát szívből gyűlölték.


(via Independent)