A vásznon jó barátok, a valóságban ki nem állhatták egymást

Ki hitte volna, hogy a Star Wars két droidját alakító színész nem kedvelte egymást? Vagy hogy az Ének az esőben csókjelenete borzalmas volt Debbie Reynolds számára. A Szex és New York két sztárjáról nem is beszélve!

Kenny Baker és Anthony Daniels

Artu és Thripio a Star Wars-filmekben összeszokott páros, akik bár folyton civakodnak, mégis elválaszthatatlanok. A törpe növésű Kenny Baker, aki a kis asztrodoid fémtestében bújt meg, neheztelt színésztársára, Anthony Danielsre: azt állította, hogy a Thripio aranyszín páncéljába öltözött férfi egyáltalán nem tisztelte őt, kisembernek és szarházinak nevezte. 

Daniels 2019-ben a Daily Expressben mesélte el a saját verzióját: "Kenny úgy döntött, hogy kellemetlen, durva, bántó dolgokat akar mondani. Ez egyre rosszabb és rosszabb lett.

Egy dobozban volt, amivel nem tudott mit kezdeni. Nem hallott engem. És ő sem adott ki egy hangot sem."

A két színész egyébként sem a forgatáson, sem civilként nem érintkezett egymással.

 

Debbie Reynolds és Gene Kelly

Ki gondolná, hogy az Ének az esőben főszereplői között igen feszült volt a hangulat? Reynolds az emlékirataiban árulta el, hogy Kelly folyton csak kritizálta őt, bármit is csinált, és soha egy jó szót nem szólt hozzá. A színésznőnek a csókjelenetről is elég rossz emlékei voltak:

Gene szorosan a karjaiba vett... és lenyomta a nyelvét a torkomon. Fúj! Mi volt ez? Sikítottam, kiszabadítottam magam a szorításából, és köpködtem. Eszeveszetten szaladtam körbe-körbe, és Coca-Coláért kiabáltam, hogy kitisztítsam a számat.

Az sem tett jót a viszonyuknak, hogy Reynolds mindössze 19 éves volt akkoriban, míg Kelly 37.

Az 1950-es évek elején voltunk, én pedig egy ártatlan kölyök voltam, aki még sosem kapott nyelves csókot. Úgy éreztem, mintha rám támadtak volna.

 

Sarah Jessica Parker és Kim Cattrall

A két színésznő kölcsönös ellenszenvvel viseltetett egymás iránt, a Szex és New York forgatása alatt viszont muszáj volt elviselniük a másikat, ez pedig állandó hullámvölgyekkel járt. Cattrallt a sajtóban rendre dívának nevezték, olyannak, akivel nehéz együtt dolgozni, míg a színésznő a kollégáját okolta.

A feszültség később tovább fokozódott, amikor egy családi haláleset után Cattrall egy Instagram-posztjában vette elő Parkert:

A folyamatos piszkálódásod fájdalmasan emlékeztet arra, hogy valójában milyen kegyetlen voltál akkor és most is. Hadd tegyem ezt nagyon világossá. (Ha még nem tettem volna.) Te nem tartozol a családomhoz. Nem vagy a barátom. Szóval azért írok, hogy még egyszer utoljára elmondjam neked, hogy ne használd ki a tragédiánkat annak érdekében, hogy helyreállítsd a "kedves lány" imidzsedet.

Ezzel szemben Parker azt állította, hogy soha nem haragudott Cattrallra, sőt:

Egyszerűen rajongok Kimért. Nélküle nem tudtam volna megcsinálni a filmet. És nem is akartam volna.

 

Tommy Lee Jones és Jim Carrey

Interjúi alapján Jonesról egyébként sem feltételezzük, hogy jó kedélyű, bolondozós fickó lenne, és a Mindörökké Batman forgatásán szegény Jim Carrey meg is kapta a magáét tőle. A színészveterán gyakorlatilag undorodott tőle. Az egyik közös jelenetük előtt odament Carrey-hez, és mintha meg akarná ölelni, ezt mondta:

Gyűlöllek. Ki nem állhatlak."

Carrey-t nyilván váratlanul érte a vallomás. "Hé, haver, mi a baj?" – kérdezte, majd odahúzott egy széket, hogy megbeszéljék a dolgot. De Jones csak annyit közölt, hogy

Nem tudom elviselni a bohóckodásodat."

Ennek ellenére Carrey azóta sem tud rá haragudni:

Fenomenális színész, még mindig szeretem őt."

 

(Forrás: Looper)