A Vissza a jövőbe vajon milyen lehet autósmoziban nézve?

Gurulj el ma este a DeLoreanoddal a budakalászi Lupa Drive-In Autósmoziba, és kiderül! Addig is itt van pár tudnivaló, és néhány érdekesség a világ legjobb időutazós sci-fijéről.

Július 1-jén nyitotta meg a kapuit a PORT.hu, a Totalcar, a Filmio és a Lupa Beach együttműködésében a Lupa Drive-in Autósmozi, ami a műfaj '60-as évekbeli amerikai fénykorát igyekszik hetente négy este megidézni a budakalászi Lupa-tó parkolójában, csupa olyan régi klasszikussal és örökzöld közönségkedvenccel, mint a Vissza a jövőbe, a Jurassic Park, a Blöff, a Koktél, a Macskafogó vagy az Üvegtigris.

A júliusi vetítéssorozat csütörtökön a Ponyvaregénnyel vette kezdetét, pénteken este 20:45-kor pedig egy legalább ennyire kultikus filmmel, a Vissza a jövőbe című időutazós sci-fi vígjátékkal folytatódik a négynapos autósmozi-maraton. Robert Zemeckis 1985-ös filmjét bármilyen életkorban, bármennyiszer újra lehet nézni, hiszen Christopher Lloyd már csak a kinézetét tekintve is zseniális a történet középpontjában álló Doki szerepében, aki az időutazás mellett egy seregnyi hasznos és teljesen haszontalan dolgot feltalált. Ráadásul a jó Doki a plutónium-meghajtású időgépet pont egy olyan DeLorean DMC–12 típusú, limitált darabszámban készített autóba építette bele, ami nemcsak 1985-ben számított kuriózumnak, de még ma is milliókat képesek kiadni egy-egy épen maradt példányért a rajongók (akik most milyen szomorúak lennének, ha Zemeckis tényleg egy hűtőszekrénybe álmodja meg az időgépet, ahogy eredetileg akarta).

Fotó: UIP-Duna Film

De nemcsak Christopher Lloyd nyújtotta élete alakítását ebben a filmben, hanem Michael J. Fox – épp ezért furcsa ma már belegondolni, hogy eredetileg Eric Stoltzot szemelték Marty McFlyt szerepére, ám amikor a producer, Steven Spielberg visszanézte a már felvett jeleneteket, egyáltalán nem tartotta viccesnek, ezért átcsábították a Családi kötelékekből Michael J. Foxot, aki így nappal a sorozatát forgatta, éjjelente és hétvégén pedig a Vissza a jövőbe jeleneteit (a DeLorean például ezért indul vissza este a múltba). Nemrégiben egyébként maga a film forgatókönyvírója és producere, Bob Gale árulta el egy interjúban a Nagy Titkot, vagyis azt, hogy mi teszi olyan különlegessé és szerethetővé a mai napig a Vissza a jövőbe-filmeket, de ezt természetesen ebben a kedvcsináló cikkben nem áruljuk el, ide kell kattintani érte!

No de mit érdemes tudnia annak, aki ma este a Lupa Autósmoziban nézné meg a Vissza a jövőbe című sci-fit  (később pedig esetleg más filmeket is) egy fluxuskondenzátoros DeLorean DMC–12-ben ülve? Ezeket:

  • A részletes moziműsor itt érhető el, napi bontásban.
  • A belépőjegy 4990 forint. Ez egy személyautóra vonatkozik, amibe bármennyien beülhetnek – 
    viszont fontos tudni, hogy az igazi autósmozi-élmény (ahogy azt az amerikai filmekből már megszokhattuk) csak az első ülésekből élvezhető.
  • Jegyet a helyszínen (Budakalász, Lupaszigeti u. 8.) is lehet venni készpénzzel vagy bankkártyával fizetve, de érdemes online, elővételben megvásárolni, hogy biztosan jusson hely.
  • A helyszínen az autósmozi munkatársai mutatják meg, kinek hová kell leparkolnia a kocsijával.
  • A film egy 60 négyzetméteres vásznon pörög, a hangot az autórádión keresztül lehet hallgatni.
  • A napi vetítéseket csak szélsőséges időjárási körülmények esetén törlik (ebben az esetben a jegy érvényes lesz a pótelőadásra, illetve vissza is váltható).
  • A jelenleg érvényes kormányrendelet értelmében mindenki látogathatja az autósmozit, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal és elmúlt 18 éves. A 16-18 év közöttiek kísérő nélkül jöhetnek, amennyiben van oltási kártyájuk, azonban azok a 18 év alatti nézők, akik még nincsenek beoltva, csak oltási kártyával rendelkező felnőtt kísérővel látogathatják a Lupa Drive-In Autósmozit.