A Wonder Woman sztárjával és rendezőjével jön a Kleopátra remake

Gal Gadot fogja alakítani az egyiptomi királynőt, az Elizabeth Taylor által halhatatlanná tett karaktert, Patty Jenkins irányítása alatt.

A duó újabb kosztümös drámája a Paramount Pictures berkeiben készül, Gadot pedig nemcsak főszereplőként, hanem producerként is részt vesz a munkálatokban. A forgatókönyvet Laeta Kalogridis (Nagy Sándor, a hódító, Viharsziget, Alita: A harc angyala) írta.

„Imádok új vizekre evezni, imádom az új projektek izgalmát, annak az örömét, hogy életre keltünk egy újabb történetet.

Kleopátra története pedig egy olyan történet, amit már nagyon régóta el szeretnék mesélni.

Nem is lehetnék hálásabb ennek a kiemelkedő csapatnak” – írta ki a Twitterre Gal Gadot, aki azt is kiemelte, hogy a sztorit most először fogják női szemszögből ábrázolni, mind a kamera előtt, mind a kamera mögött.

A színésznő és Patty Jenkins rendező nemrégiben fejezték be a Wonder Woman 1984 forgatását, amit december 24-én mutatnak be a magyar mozik. A film első része, a 2017-es Wonder Woman lett egyébként a filmtörténelem legtöbbet jövedelmező olyan alkotása, amit nő rendezett (közel 822 millió dolláros jegybevételt ért el világszerte).

Patty Jenkins és Gal Gadot a Wonder Woman 2017-es premierjén. Forrás: Michael Tran / FilmMagic / Getty Images

 

Az ókori egyiptomi királynő figuráját annak idején a Kleopátra című filmmel Elizabeth Taylor tette halhatatlanná – de az igazsághoz hozzátartozik, hogy az 1963-as alkotás inkább negatív rekordokkal és botrányaival tűnt ki.

A mai napig ez minden idők egyik legmagasabb költségvetésű mozija (a korban példátlannak számító 44 millió dollárból készült), Taylor betegsége miatt rengeteget csúszott a forgatás, ami miatt le kellett cserélni több főszereplőt és a rendezőt is;

ezenkívül nagy port kavart az is, hogy a forgatáson egymásba szeretett a két házas főszereplő: a színésznő és a Marcus Antoniust megformáló Richard Burton.


(via The Hollywood Reporter)