A YouTube hadat üzent az összes idétlen Bird Box-kihívásos videónak

  • Szűcs Gyula / PORT.hu

Sandra Bullock Madarak a dobozbanja után többen is bekötött szemmel ültek autóba és kerti traktorra, nem egyszer baleset lett a vége.

Nem várt módon aratott sikert a neten Sandra Bullock tavalyi kultfilmje, a Netflixen bemutatott Madarak a dobozban, amiben a színésznő egy olyan aggódó anyát alakított, aki a gyerekeivel együtt bekötött szemmel kénytelen menekülni egy túlvilági entitás elől, mert ha meglátják a szörnyet, beleőrülnek. A jegesvödrös kihívás és hasonló, mémként terjedő őrültségek mintájára azonban nagyon hamar elindult a Bird Box Challenge-nek nevezett jelenség: az emberek videóra vették, ahogy bekötött szemmel kosaraznak, shoppingolnak – vagy épp kerti traktorral meg gokarttal kenődnek ki a falon!

A Netflix csatorna már egy hónappal ezelőtt, tavaly decemberben figyelmeztette az embereket, hogy nagyon veszélyes játék ez, senki se csinálja meg a Bird Box-kihívást, mert baleset lesz a vége. A YouTube mostanra elégelte meg az ön- és közveszélyes videók áradatát, és most némi türelmi idő után ugyanúgy elkezdi törölni ezeket, ahogyan korábban harcba szállt például a Tide Pod Challenge-ellen (itt az őrült vloggerek azt vették videóra, ahogy szétrágják a gumicukor kinézetű, zselés mosókapszulákat).

A legnépszerűbb online videómegosztó közleményében ugyan nincs kimondva, hogy a döntés konkrétan a Bird Box Challenge miatt született, de szinte biztos, hogy ez áll a kereszteshadjárat hátterében, mivel nemrég egy 17 éves lány amiatt karambolozott, mert Sandra Bullockot utánozva bekötött szemmel vezette az autóját.

Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás