A zaklatási ügybe keveredett sztár ellen már Amerikában is nyomoznak

  • PORT.hu

Kevin Spacey-ről eddig úgy tudtuk, csak Londonban zaklatott szexuálisan férfiakat.

Mint arról korábban már írtunk, az 58 éves sztár ellen Angliában már nagy erőkkel folyik a nyomozás, miután októberben Anthony Rapp színész (a rebootolt Star Trek-széria, a Star Trek: Discovery egyik szereplője) nyilvánosan azzal vádolta, hogy szexuálisan molesztálta, amikor még csak 14 éves volt.

Ezt követően többen is előálltak vádjaikkal: a rendőrség például egy 2005-ben Westminsterben történt, szintén Spacey által elkövetett szexuális támadás ügyében is nyomoz, a londoni Old Vic-hez pedig összesen húsz panasz érkezett a 2004 és 2015 között a színház művészeti vezetőjeként dolgozó sztár ellen.

Kevin Spacey a Kártyavárban. Forrás: Netflix

 

Most pedig a Los Angeles-i rendőrség vádemelési javaslattal adta át az eddig Spacey ellen az Államokban összegyűlt nyomozati anyagot az ügyészségnek. Arról, hogy mindez elegendő-e a vádemeléshez, az ügyészség fog dönteni a későbbiekben. A kétszeres Oscar-díjas színész ellen egyébként eddig hivatalosan még nem emeltek vádat Londonban sem, de ettől függetlenül – ahogy arról nemrég szintén beszámoltunk – karrierje egy hét alatt összeomlott.

Először a Netflixnél futó politikai témájú sorozatából, a Kártyavárból rúgták ki (később azt is bejelentették, hogy a Spacey nélkül forgó hatodik évaddal le is zárják a szériát), Ridley Scott A világ összes pénze című filmjéből pedig kivágták az összes vele felvett jelenetet, és Christopher Plummerrel forgatták újra azokat. Ezenkívül minden, éppen futó projektje parkolópályára került.


(via Independent)

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu