Addig-addig hasonlítgatták az új Jokert a Taxisofőrhöz, hogy kapott egy ilyen kamutrailert

Joaquin Phoenix képregényfilmje a rajongói előzetes alapján egy Scorsese-klasszikus is lehetne a '70-es évekből.

Sokan leírták már korábban, hogy Joaquin Phoenix új Joker-előzményfilmje egy modern köntösbe öltöztetett Taxisofőr. Sőt, maguk az alkotók is elmondták, mekkora Scorsese-rajongók: olyannyira, hogy Robert De Niro ebben a filmben is főszerepet kapott, és a Joker alapkonfliktusa is hasonló lesz, mint az 1983-as A komédia királya, amiben akkor egy nagyravágyó stand up komikus betegesen akarta a sikert, de végül hatalmasat bukott (itt természetesen nem De Niro, hanem Phoenix lesz ez a félresiklott életű humorista).

A lépten-nyomon emlegetett Sorsese-párhuzam most arra sarkallta  a 80's Style Trailers YouTube-csatorna gegcsapatát, hogy tényleg csinálják meg olyannak a Joker előzetesét, mintha csak egy Martin Scorsese-klasszikus lenne a '70-es évekből. Íme a zseniális végeredmény:

Összehasonlításképp itt a Taxisofőr eredeti előzetese 1976-ból – tényleg megdöbbentő a hasonlóság, nagyon jó munkát végzett a kamutrailer készítője. No meg persze a Joker stábja is a saját Scorsese-tisztelgéseikkel.

A Jokert október 3-tól vetítik a hazai mozik, alig várjuk, hogy láthassuk, tényleg ez-e a XXI. század Taxisofőrje! (via Geektyrant)