Alakul a Gladiátor-folytatás

Kiderült pár érdekes részlet Ridley Scott 2000-es filmjének most készülő második részéről.

A rendező tavaly jelentette be, hogy folytatást készít a történelmi drámához, méghozzá annak a Peter Craignek a forgatókönyve alapján, akit Az éhezők viadala: A kiválasztott filmek és a közelgő Top Gun: Maverick írójaként ismerhetünk.

Ezt leszámítva hivatalosan még semmit sem tudni a Gladiátor 2-ről, de most szerencsére a Men in Black – Sötét zsaruk a Föld körül producerei, Walter F. Parkes és Laurie MacDonald elárultak néhány részletet.

„Már dolgozunk rajta Ridley-vel. Egyébként hozzá sem nyúltunk volna az anyaghoz, ha nem érezzük indokolt és jogos folytatásnak. De szerencsére egy csodálatos íróval dolgozunk együtt” – mondta MacDonald.

„A sztori az első rész eseményei után 25 évvel folytatódik”

– tette hozzá Parkes. Szavai alátámasztják azokat a korábbi értesüléseket, melyek szerint a cselekmény Luciusra, Lucilla (Connie Nielsen figurája) fiára és Commodus (őt Joaquin Phoenix játszotta) unokaöccsére fókuszál majd. Korábban egyébként a regényíróként is tevékenykedő énekes, Nick Cave mesélt róla, hogy írt egy Gladiátor 2.-forgatókönyvet: egy időutazós sztorit, amiben a római istenek feltámasztják Maximust, hogy küzdjön a keresztényüldözés ellen.


(via Independent)