Alakul a Mátrix 4.

Kiderült a folytatás munkacíme, és az is, mikor kezdi a forgatást Lana Wachowski rendező, Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss és a többiek.

A Mátrix-trilógia lehetséges folytatásáról már évek óta beszélnek: először 2014-ben merült fel, hogy egy új trilógia készül a Warner Bros. Stúdió berkeiben. Majd elterjedt, hogy rebootolják az 1999-es eredetit (egészen pontosan kap egy, a fiatal Morpheusra koncentráló előzményfilmet), Michael B. Jordan (Creed filmek, Fekete Párduc) főszereplésével.

Idén újra szárnyra kaptak a Mátrix folytatásról szóló híresztelések (méghozzá az eredeti alkotók részvételével), amelyek sokáig pletykának tűntek, néhány hete azonban hivatalosan is bejelentették, hogy már dolgoznak a Mátrix 4-en.

Mátrix. Forrás: InterCom

 

Az előzetes hírekkel szemben Lilly (született Andy) nem, csak Lana (született Larry) Wachowski tér vissza rendezőként, és még jó pár évet várnunk kell a kész filmre – amelynek a forgatását azonban hamarabb elkezdik, mint gondoltuk volna: 2020 februárjában, Chicagóban. Kiderült ezenkívül a projekt munkacíme is: Project Ice Cream (ami vélhetően csak kódnév vagy fedőnév).

A színészek közül eddig Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss, azaz Neo és Trinity visszatérését jelentették be, szóval minden bizonnyal lesz már rögtön az elején valami csavar, mivel a két karakter meghalt a trilógia harmadik részében, a Mátrix – Forradalmakban. A Morpheust alakító Laurence Fishburne visszatéréséről eddig nem esett szó, de mivel a szereplők közül egyelőre kizárólag a két főszereplőt jelentették be, még bármi lehetséges.


(via SreenRant)