Alakul az év horrorjának folytatása

A film főszereplő-forgatókönyvíró-rendezője nyilatkozott arról, mit láthatunk majd a Hang nélkül második részében.

Május 3. óta végre a magyar nézők is láthatják a John Krasinski által saját maga és felesége, Emily Blunt főszereplésével forgatott különleges horrorfilmet. Korábban többször is írtunk már a Hang nélkülről (például itt és itt) és kiemelkedő fogadtatásáról: a mű jelenleg is rendkívül magas, 95 százalékon áll a kritikákat összesítő Rotten Tomatoes nevű honlapon (de volt már 100 százalékos is), ahol a nézők 85 százalékra értékelték. A filmet az IMDb felhasználói is nagyon szeretik, hiszen több mint 90 ezer szavazat alapján 10-ből 8 pontot kapott.

Az alkotást egyébként még szinte be sem mutatták (a Hang nélkül először március 9-én szerepelt a South by Southwest filmfesztiválon, a hivatalos amerikai premier pedig április 6-án volt), de azonnal felmerült, hogy újabb része is lesz. A legnagyobb kérdés az, hogy John Krasinski, a film rendezője, egyik forgatókönyvírója és főszereplője benne lesz-e a folytatásban. A nézők és a filmet gyártó Paramount stúdió is nagyon szeretnék, és ha minden jól megy, színészként nem valószínű, de alkotóként minden bizonnyal visszatér.

„Eszembe sem jutott, hogy folytatás is lehet, ezért nagyon meglepődtem, hogy milyen hamar erről faggatott mindenki”

– árulta el Krasinski a Deadline filmes portálnak. „Még semmi sem kristályosodott ki, de pár ötletem már van” – tette hozzá az alkotó, aki jó kiindulópontnak tartja a folytatás számára, ha elgondolkoznak azon, más túlélők hogyan védték ki a szörnyek támadását.

Vagyis érdekes lenne megmutatni, mi történik máshol az idegenek által megszállt Földön, mert úgy érzi, hogy a Hang nélkülben szereplő családdal kapcsolatban már kimerítették a lehetőségeket.

Ennek alapján tehát valószínű, hogy Krasinski színészként nem tér vissza, inkább forgatókönyvíróként és rendezőként jegyezheti a második részt.


(via UIP-Duna Film)